Lasītāju receptes

ligatt 2008-09-22

Jūras velšu pica

Picas mīkla
Pica mērce
Gabaliņš siera Svalia
Kūpināts lasis 3 šķēles
Kārbiņa konservēta tunča
Riekšava atsaldētu garneļu
Eļļas-ķiploku mērce
Oregano
Konservēti kaperi 1 tējkarote

Picas mīklu izrullē veidojot 25 cm diametra apli. Visai picas virsmai uzziež picu mērci, pārkaisa rīvētu sieru Svalia un plānās šķēlēs un nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu lasi. Starp laša gabaliņiem – konservēta tunča gabaliņus.

Picai uzber atsaldētas garneles. Picu cep krāsnī +280 – 320 grādu temperatūrā 4-7 minūtes.

Gatavās picas maliņas apsmērē ar eļļas-ķiploku mērci un picu pārkaisa ar oregano, rotā ar konservētiem kaperiem.

Picas mīkla

Milti 1 kg
Sviests 200 gr.
Raugs 30 gr.
Piens ½ l
Sāls 15 gr.
Cukurs 30 gr.
Nedaudz eļļas

Miltus rūpīgi izsijā. Pienu uzsilda līdz apmēram +30 grādiem, tam pievieno raugu. Kamēr raugs šķīst pienā, miltiem pievieno sāli, cukuru un kausētu sieru vai margarīnu, pēc tam arī izšķīdušo raugu un nedaudz eļļas. Visu samaisa viendabīgā masā, liek siltā vietā uzrūgt (15-30 min.). Mīklu izveltnē apaļu vai kantainu un pēc iespējas plānāku, malas veido divu triju centimetru biezumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaku iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Māris Subačs Plakāti un domas

Aizsākot ziemas / pavasara’ 2009 sezonu Svētdienas sarunām muzejā, 11.janvārī plkst. 15:00 filozofiski lakonisko darbu autors Māris Subačs un mākslas zinātniece Elita Ansone aicina visus...