Lasītāju receptes

andra33 2008-09-22

Jūras pica.

Sastāvdaļas:
Picas mīkla:
Milti 1 kg
Sviests 200 gr.
Raugs 30 gr.
Piens ½ l
Sāls 15 gr.
Cukurs 30 gr.
Nedaudz eļļas
Pica mērce
Gabaliņš siera Svalia
Kūpināts lasis 3 šķēles
Kārbiņa konservēta tunča
Riekšava atsaldētu garneļu
Eļļas-ķiploku mērce
Oregano
Konservēti kaperi 1 tējkarote

Pagatavošana:

Miltus rūpīgi izsijā. Pienu uzsilda līdz apmēram +30 grādiem, tam pievieno raugu. Kamēr raugs šķīst pienā, miltiem pievieno sāli, cukuru un kausētu sieru vai margarīnu, pēc tam arī izšķīdušo raugu un nedaudz eļļas. Visu samaisa viendabīgā masā, liek siltā vietā uzrūgt (15-30 min.). Mīklu izveltnē apaļu vai kantainu un pēc iespējas plānāku, malas veido divu triju centimetru biezumā.

Picas mīklu izrullē veidojot 25 cm diametra apli. Visai picas virsmai uzziež picu mērci, pārkaisa rīvētu sieru Svalia un plānās šķēlēs un nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu lasi. Starp laša gabaliņiem – konservēta tunča gabaliņus.

Picai uzber atsaldētas garneles. Picu cep krāsnī +280 – 320 grādu temperatūrā 4-7 minūtes.

Gatavās picas maliņas apsmērē ar eļļas-ķiploku mērci un picu pārkaisa ar oregano, rotā ar konservētiem kaperiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Klajā nāk grupas “Iļģi” albums “Īsākās nakts dziesmas”

Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību “Platforma Music” postfolkloras grupa “Iļģi” laidusi klajā savu divpadsmito albumu “Īsākās nakts dziesmas” un aicina uz ielīgošanas koncertiem 7. un 13.jūnijā....