Pīrādziņi ar sēnēm un griķiem

Pīrādziņi ar sēnēm un griķiem

Lai pagatavotu mīklu, margarīnu sasmalciniet un sajauciet ar miltiem. Pievienojiet krējumu, olu, sāli un cukuru, kārtīgi sajauciet un noturiet 1 stundu ledusskapī.

Lai pagatavotu pildījumu, griķus izvāriet buljonā. Sīpolus sagrieziet, apcepiet sviestā, pievienojiet smalki sagrieztas sēnes un cepiet, līdz sēnes ir gatavas. Sajauciet griķu putru ar sēņu pildījumu un pievienojiet sāli un piparus. Mīklu izrullējiet plāksnē 0,5 cm biezumā, izgrieziet aplīšus, vidū lieciet sēņu pildījumu un veidojiet pīrādziņus. Lieciet ar savienojuma pusi uz leju pannā, kas ieziesta ar eļļu, ieziediet ar sakultu olu un cepiet 15-20 min 220 oC. Pasniedziet karstus.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
tas senes ok, bet klat vel griki piraga?
18.10.2008. plkst. 20:19
8
Šie pīrādziņi gaļas neēdājiem ir īsts atradums!Kas notiek kad pīrādziņi ir atdzisuši,vai nepaliek pārmēru cieti?
10.10.2007. plkst. 12:04
neesmu mēģinājis griķus ar sēnēm tādā pildījumā .,
26.07.2007. plkst. 10:09
man shis laikam negarshotu...:(
19.07.2007. plkst. 21:40

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Ansim Artumam – 100

Laikā no 2008.gada 4.jūlija līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a) apmeklētāji varēs apskatīt viena no Latvijā iemīļotākajiem...