Pankūkas fraņču gaumē ar apelsīnu mērci

Pankūkas fraņču gaumē ar apelsīnu mērci

Lai pagatavotu pankūku mīklu, miltus sajauciet ar olu, pienu un karsētu eļļu. Pievienojiet šķipsniņu sāls, samaisiet un noturiet 30 minūtes. Izcepiet plānas pankūkas uz sakarsētas pannas, kas ieziesta ar eļļu.

Lai pagatavotu pildījumu, eļļu sakuliet ar pūdercukuru. Sajauciet aplesīnu sulu ar 2 tējk. izspiestas citronu sulas. Nepārtraucot kult eļļu, ar vairākām reizēm pielejiet sulu, pēc tam liķieri un rīvētu apelsīnu miziņu.

Lai pagatavotu mērci, no apelsīniem izspiediet sulu un samaisiet to ar cukuru un kukurūzas miltiem. Vāriet līdz sabiezē, un pēc tam atdzesējiet.

Pankūkas ieziediet ar plānu kārtiņu pildījuma un salokiet četrās daļās. Salocītās pankūkas uzsildiet apelsīnu mērcē 2 minūtes. Pasniedzot pankūkas, salieciet tās uz šķīvja un pārlejiet ar atlikušo mērci.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
es pati
gan jau pieliekot saldejumu ir izcili garsigi.
20.10.2007. plkst. 21:51

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet

Pasākumi

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” koncertēs Bodenzē Festivālā

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un kora galvenais diriģents Māris Sirmais 18. maijā devušies uz Vāciju, lai piedalītos 21. Starptautiskajā Bodenzē Festivālā, kas šogad no 8. maija...