Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Ābolu kompots ar vīnu

1 l ūdens
250-400 g ābolu
150 g cukura
100 g sarkanvīna


Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās daiviņās. Ūdeni ar cukuru uzvāra, ieber ābolus. Uguni izslēdz, uzliek vāku un ļauj pilnīgi atdzist - āboli būs kļuvuši mīksti, bet neizšķīdīs. Tad pielej vīnu. Atdzesē ledusskapī.
Kompotu pasniedz ar biskvīta sausiņiem un putukrējumu, vafelēm vai cietiem cepumiem. Kompots ir ļoti garšīgs, atspirdzinošs. To var uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām.
*ja kompotam lieto Baltos Dzidros vai citus saldus ābolus, tad pēc garšas pieliek citronskābi vai citronsulu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Garšas kārpiņas dzīves ilgums ir 10 dienas

Pasākumi

Grupas “Sestā Jūdze” albums “Kalendārs”- cita latviešu kantrī mūzika

Šonedēļ mūzikas veikalos nonāks latviešu kantrī mūzikas grupas “Sestā jūdze” otrais studijas albums “Kalendārs”. Tajā apkopotas pavisam 10 jaunas dziesmas. Sagatavošanās darbs...