Marinēti sarkanie kāposti

Kāpostus attīra, nomazgā, sadala daļās, kuras blanšē 2-3 minūtes vārošā ūdenī. Lai uzlabotu kāpostu krāsu, ūdenim pievieno sāli un citronskābi ( uz 1l ūdens - 10g sāls un 0,5g citronskābes). Pēc blanšēšanas kāpostus liek uz restītēm un atdzesē zem tekoša ūdens. Liek burkās un pārlej ar marinādi - sāli un cukuru izšķīdina karstā ūdenī, vāra 10-15 minūtes, tad izkāš ar plānu audumu un pievieno etiķi. Burkas aizvāko un liek vēsumā. Ilgai glabāšanai vispirms sterilizē un pēc tam aizvāko.

Vāja marināde (1l uzlējuma) - 1ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 3 1/4 glāzes ūdens, 3/4 glāzes 5% etiķa.

Vidēji stipra marināde (1l uzlējuma) - 1 ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 3 glāzes ūdens, 1 glāze 5% etiķa.

Asa marināde (1l uzlējuma) - 1 ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 2 glāzes ūdens, 2 glāzes 5% etiķa.

 

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
anna
Kāpēc tik sarežģīti? Kāpostus sagriež, ieliek burkās un pārlej ar vārošu vidēji stipru marinādi. Visa māksla. Garšo lieliski. Galvenais - garšīga marināde.
28.06.2008. plkst. 18:30

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Vārīti dārzeņi satur tādu pašu daudzumu A vitamīna kā svaigi

Pasākumi

Žurnāla "Ātrāk un skaļāk" gada jubilejas koncerts





17.jūlijā R’n’R notiks žurnāla ‘Ātrāk un skaļāk” gada jubilejas koncerts,
uz kuru ir aicināti pilnīgi visi.



Par grupu dalību šajā pasākumā sīkāk:  www.rocknriga.lv...