Gatavo alus picu kopā ar Roberto!

Gatavo alus picu kopā ar Roberto!

Itālijas virtuves neatņemama sastāvdaļa ir picas. Pica ar šķiņķi, pica ar salami, pica ar sēnēm, pica ar dārzeņiem, pica rītā un pica vakarā. Arī tu reizi pa reizei apmeklē picēriju un panašķojies ar picu? Varbūt vēlies pagatavot picu pats un pārsteigt savus draugus?

Lai noskaidrotu, ko nozīmē īsta itāļu pica un kā to pagatavot, devāmies uz itāļu restorānu.

Picas cepšanas paraugstundu mums demonstrēja atraktīvais un vienmēr smaidošais itāļu latvietis, Pirates Of The Sea dalībnieks Roberto, kurš kopā ar restorāna „Un Momento” īpašnieku Niko un restorāna šefpavāri Sarmīti Duntavu irlaiks.lv lasītājiem atklāja kādu īpašu recepti picas gatavošanā, proti, gatavot picu no alus.

Esi gatavs pievienoties? Nu tad sākam!

Lai pagatavotu alus picu itāļu gaumē, tev būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

500 g milti
250 ml ūdens
100 ml alus
15 g sāls
5 g raugs
10 ml eļļa
siers
oregano
šķiņķis, desa, sēnes – pēc izvēles


Pagatavošana

Miltus saber vienā kaudzītē uz galda, pa vidu uztaisa caurumu un ielej ūdeni. Visu labi samaisa.

pica4.jpg - 91.24 KBAttēlā: Roberto picas mīklai pievieno alu. Šoreiz picas mīklas gatavošana gan nenotika ar rokām..., bet ne katram no mājās šāda ierīce...

Pievieno raugu, kas izšķīdināts ūdenī, tad alu, eļļu un sāli. Masu nepārtraukti maisa.
pica3.jpg - 68.26 KBAttēlā: Ar pāri palikušo alu var uzlabot ne tikai picas garšu, bet arī cepēja omu...

Maisa tik ilgi, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām (apmēram 10 minūtes).

Iegūto masu ieliek stikla traukā un novieto siltā vietā, piemēram, krāsns tuvumā uz aptuveni 3 stundām.

Kad mīkla uzrūgusi, to ar rokām izmīca apļa formā. Īsta itāļu pica esot tāda, kuras pamatni veido ar rokām, nevis izmantojot rullīti. Neesot pat īsti svarīgi, vai pica ir apaļa vai kantaina, galvenais nosacījums – to darīt ar rokām.

Kad mīklas pamatne izveidota, uz tās uziež tomātus savā sulā. Ļauj pusstundu iesūkties. Tas nepieciešams tādēļ, lai pica nebūtu sausa.

Tad uzkaisa nedaudz sāls, pievieno eļļu un oregano.

Sarīvē sieru, uzkaisa pa virsu picai.

Pēc izvēles kārto arī pārējās izejvielas – desu, šķiņķi vai sēnes, kuras pirms tam sagriež ripiņās vai kubiciņos. Picas pildījums atkarīgs no tā, kas katram garšo un kādi produkti atrodami picas cepēja ledusskapī.

pica1.jpg - 79.79 KBAttēlā: Kad pica sagatavota, liekam to krāsnī...

Picu liek krāsnī 200 C temperatūrā un cep aptuveni 20 – 30 minūtes.

pica2.jpg - 76.58 KBAttēlā: "Ja neesi pavārs, izrādās tas nemaz nav tik vienkārši", Niko pamāca Roberto

Lai pica būtu garšīgāka, ieteicams tās gatavošanas procesā izmantot daudz mīlestības un mielošanās procesā izdzert kausu alu.

pedeja.jpg - 87.19 KBAttēlā: Labu apetīti!

Paldies itāļu restorānam „Un Momento” un Roberto par sadarbību!



Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
philipsdespero@gmail.com
Lai palīdzētu jums sasniegt jūsu parādus, lai sasniegtu viņa plāni jūsu mājas vai automašīnas iegādei sapņi, īpašu Šveicē, Kanādā, Beļģijā vai franču es piedāvājumi aizdevuma, kredīta vai finansējumu jebkurai personai, kas spēj ikvienam, kas vēlas maksāt ar interesi par 3 % sūtīt man e-pastu, kāds būtu atturēties nedrīkst. Lasīt vairāk:philipsdespero@gmail.com
17.06.2016. plkst. 21:13
philipsdespero@gmail.com
Lai palīdzētu jums sasniegt jūsu parādus, lai sasniegtu viņa plāni jūsu mājas vai automašīnas iegādei sapņi, īpašu Šveicē, Kanādā, Beļģijā vai franču es piedāvājumi aizdevuma, kredīta vai finansējumu jebkurai personai, kas spēj ikvienam, kas vēlas maksāt ar interesi par 3 % sūtīt man e-pastu, kāds būtu atturēties nedrīkst. Lasīt vairāk:philipsdespero@gmail.com
17.06.2016. plkst. 21:13
žanis
cik garda ir tā pica
07.07.2010. plkst. 09:48
Es
Saule Pilnīgi debīls komentārs no Tavas puses.
31.03.2010. plkst. 15:15
Saule
Gita,domaju,ka 4 stundas tev nevajedzes ziedot...ziedot tu vari tikai naudu baznicai.Bet ja velies picu pagatavot majas,tad bus nepiecieshama pacietiba,jo mikla nerugst tik atri ka tu veletos. Nu protams,gaumes lieta! Var jau pagatavot 20 minutes,bet vai zini,kas no ta sanaks? Protams,var aiziet uz piceriju un pasutit picu,kas tiks sagatavota 10 min.,bet vai nav lielaks gandarijums sev un citiem,ka esi to pagatavojusi pati? Domaju,ka ir verts pacensties un nedomat,cik laika tas aiznjems,jo rezultats ir svarigaks...
27.03.2009. plkst. 02:06

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Galvenais iemesls, kāpēc rīsi tiek audzēti appludinātos rīsa laukos, ir nezāļu iznīdēšanai. Patiesībā rīsi spēj augt arī sausās teritorijās

Pasākumi

Papildināta 2.Starptautiskā Argentīnas tango festivāla „Tango Sun Festival 2009” programma!

No 2009. gada 17. – 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls “Tango Sun Festival”, kuru organizē Argentīnas tango deju studija “Tangostudio”...