Klājam svētku galdu kopā ar „Fīlings”!

Klājam svētku galdu kopā ar „Fīlings”!

Klāt Ziemassvētku un Jaunā gada laiks, kad steidzam pirkt dāvanas un gatavot svētku galdu. Lai Tev nebūtu jāstreso par to, ko šogad likt galdā un kā pārsteigt savus mīļos, muzikālais restorāns „Fīlings” un tā šefpavārs Andris Eisaks iesaka izmēģināt kādu no šiem (var visus) ēdieniem.

Un, protams, visu gatavošanas laiku Tev vai nu pašam ir jādzied vai jāļauj to darīt citiem, bet maltīte noteikti būs gardāka, ja tā tiks gatavota no sirds un mūzikas pavadījumā....

Jaunlopa Carpaccio (4 personām)8.jpg - 53.37 KB

Nepieciešamās sasvtāvdaļas

250 g jaunlopa fileja
30 g sviests
30 g kaperi
10 g svaiga kinza
50 g trifeļeļļa
120 g Grana Padano siers(cietais siers)
50 g jūras sāls

Pagatavošana

Jaunlopa fileju apcep sviestā un kaperos apmēram 2 minūtes. Ietin plēvē un atdzesē.
Tad sagriež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja. Pārber ar sāli, rupji sakapātu kinzu, uzrīvē sieru un uzlej trifeļeļļu. Var pielikt saulē kaltētus tomātus.


Grillēts brieža karē ar Riccotas sieru, svaigi kapātām bazilika un piparmētru lapām un tvaicētām kazenēm (4 personām)6.jpg - 55.35 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

600 g brieža karbonāde ar kaulu
15 g sāls
200 g riccota (siers)
50 g baziliks
50 g piparmētra
10 g kazenes
50 g cukurs
50 g ūdens

Pagatavošana

Brieža karbonādi notīra no plēvēm, pārber ar sāli un cep uz grilla vai pannas apmēram 7-8 minūtes, tā lai gaļa ir sulīga.
Piparmētru un baziliku rupji sakapā, sajauc ar Riccotas sieru un pieber nedaudz sāls.
Cukuru sajauc ar ūdeni, mazliet pavāra, pievieno kazenes un mērce gatava.
Kārto uz šķīvja: siera masa, gabaliņš gaļas, siera masa.
Mērci liek atsevišķi uz škīvja, nepārlejot gaļai.

Ābolu-piparkūku parfe ar rīvētām dzērvenēm (1kg)7.jpg - 60.48 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

450 g āboli
2 olas
200 g cukurs
10 g piparkūkas
20 g putukrējums
kanēlis
20 g Amaretto liķieris
20 g degvīns

Pagatavošana

Olas dzeltenumus saputo ar cukuru (70 g) biezās putās.
Saldo krējumu saputo ar cukuru(70g).
Ābolus savāra ar cukuru un kanēli.

Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno alkoholu, ieliek formā un liek saldēties.
Dzērvenes saspaida kopā ar cukuru.
Kad masa ir sasalusi, ņem ārā no formiņas un griež kā vēlas, pārlej ar dzērveņu mērci.

Lai gaiši un balti Ziemassvētki un panākumiem bagāts Jaunais gads!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Greipfrūtu smarža vidēja vecuma sievieti padarīs vīrieša uztverē par 10 gadiem jaunāku. Šis efekts gan nedarbosies otrādi – vīriešiem, kas smaržo pēc greipfrūta, sievietes uztveri neietekmēs nekādā veidā

Pasākumi

Akcija "Laimē biļetes uz DJ Sash koncertu!" noslēgusies

Jau 15. augustā Ogres estrādē nakts ar lielisku dīdžeju piedalīšanos – DJ SASH! (Vācija), DJ Norsky (Latvija), DJ Rise (Latvija). Nakts ne vien ar lieliskiem dīdžejiem, bet arī...