Šašliks līgotājiem kopā ar picēriju "Vairāk saules"

Šašliks līgotājiem kopā ar picēriju "Vairāk saules"

Jānīts nāca pa gadskārtu savus bērnus apraudzīt,
Ko tie ēda, ko tie dzēra, ko tie sēja tīrumā?

Latvieši joprojām svin Jāņus, tomēr mielasta galds, pie kura notiek Jānīša daudzināšana, mūsu dienās ir nedaudz savādāks. Tie, kuri nespēj iedomāties Līgo svētkus bez sulīga šašlika, labprāt ielūkosies picērijas "Vairāk saules" šefpavāra Endija Bērziņa piedāvātajās receptās.

Cūkas šašliks

vs 1.jpg - 79.39 KB

Sastāvdaļas

Cūkas kakla karbonāde: 2.2 kg
Vidēja lieluma sīpoli: 7 - 8 gab.
Baltvīns: 100 g
Ķiploka daiviņas: 2 gab
Sāls, melnie pipari un 7% kefīrs pēc vajadzības

Pagatavošana

Cūkas kakla karbonādi nosusina, sagriež lielos garenos gabalos (pēc iespējas izgriežot cīpslas), apmēram 50-70g gabals, pievieno sāli, piparus un rūpīgi samaisa 2– 3 min.

Rupjās šķēlēs sagrieztus sīpolus ar sāli un pipariem rūpīgi samaisa 1 min.

Sīpolus pievieno gaļai un visu kopā maisa 3– 5 min., pievieno izspiestus ķiplokus, viegli apslaka ar baltvīnu un vēl maisa 2 min.

Pēc tam visu aplej ar kefīru un liek marinēties ledusskapī 2-12 stundas.

Vistas šašliks

Visu dara tāpat, tikai cūkas karbonādes vietā ņem vistas kājas, kurām var noņem ādu, pirms marinēšanas.

Grillēti dārzeņi

Lielos gabalos sagriež zilos sīpolus, cukini, šampinjonus, kabačus, patisonus, baklažānus, tomātus, īsāk sakot jebkādus dārzeņus, ko gribas nogrillēt, dur uz iesma vai cep uzreiz uz restītēm.

Pēc cepšanas var pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

Adžika

vs merc.jpg - 87.2 KB

Sastāvdaļas

Tomāti svaigi: 1.100kg (5gb)
Paprika svaiga: 220g (1gb)
Sīpoli (zilie) mizoti: 300g (4gb)
Ķiploki: 55g
Ketčups Kandy asais: 1.040 (2 pudelītes)
Pētersīļi: 200g
Kinza: 50g
Baltie maltie pipari pēc garšas
Melnie maltie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas

Visu sakuļ blenderī tā, lai sastāvdaļas paliek mazos gabalos, nedrīkst kult līdz viendabīgai masai

Remolādes mērce

Marinēti gurķīši (pēc iespējas mazāki, var lietot kornišonus): 200g
Skābs krējums: 450g
Majonēze: 500g
Olas: 3gb
Kaperu auglīši (lielie): 10gb
Pētersīļi: 20g
Angļu sinepes: 20g
Maltie baltie pipariņi pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Marinētus gurķus, olas, kaperu auglīšus, pētersīļus smalki sakapā, pievieno klāt pārējās sastāvdaļas, pieliek garšvielas pēc garšas.

Sviestā cepti jaunie kartupelīši

Mazos, jaunos kartupelīšus izvāra un uz pannas apcep sviestiņā, kad pasniedz pārber ar dillītēm.

Receptes ievietotas sadarbībā ar picērijas "Vairāk saule" šefpavāru Endiju Bērziņu.

Labu apetīti un lustīgu līgošanu!
 

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Edmens
Jā, bet par adžikas recepti lielais palllldies!!!
08.06.2010. plkst. 20:16
Edmens
Es ieteiktu labāk marinēt sūkalās kefīra vietā. Ķiploka vietā 5-6 kadiķogas, lauru lapas, koriandru. Man pēc šitiem (paštaisītajiem) vienmēr dīc - iedo recepti, iedo recepti - kas tur ko dot..
08.06.2010. plkst. 20:15
Diewinu saslikus!
10.08.2008. plkst. 10:17

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 16. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pēc pārēšanās dzirde kļūst mazāk asa

Pasākumi

MOJO CAFÉ atklāšana 10.jūlijā

MOJO CAFÉ atklāšanā ar akustisko koncertu uzstāsies Jēkabs Nīmanis, kuru daudzi
atpazīst pēc lieliskajām kompozīcijām, kas radītas Jaunā Rīgas teātra
izrādēm („Latviešu...