Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pēcsvētku pusdienas nogurušajiem Jāņa bērniem kopā ar restorānu "Maurīcijs"

Pār gadiņu Jānīts nāca savus bērnus apraudzīt,
Vai ēduši, vai dzēruši, vai no Dieva veselība...

Kad gana daudz siera ēsts, alus dzerts un visu nakti lustīgi līgots, nākošajā dienā viegla, veselīga un garda maltīte var palīdzēt atgūt spēkus nogurušajiem līgotājiem.

Šoreiz Jāņa mātes lomā iejutusies restorāna „Maurīcijs” šefpavāres Inta Grinfelde.

Kressalātu zupa ar grauzdiņiem


1 11.jpg - 58.1 KB


Puravi: 20 g
Burkāni: 25 g
Kressalāti: 25 g
Dārzeņu buljons: 80 g
Saldais krējums: 50 g
Kartupeļi: 50 g
Jūras sāls pēc garšas

Dārzeņus vāra, līdz tie ir gatavi.

Pievieno saldo krējumu, ½  no paredzētā kressalātu daudzuma un visu samaļ blenderī viendabīgā masā.

Pasniedz ar apceptiem grauzdiņiem un svaigiem kressalātiem.

Folijā grilēta pangasija ar dārzeņiem, pildītu kartupeli ar selerijām un Racllete sieru


1 12.jpg - 70.3 KB

Pangasijas fileja: 1 gab.
Sviests: 25 g
Sviests: 25 g
Garšviela „Čurkstošā forelīte” pēc garšas
Cukini: 30 g
Paprika: 30 g
Seleriju kāti: 50 g
Vārīts kartupelis: ½ gab.
Racllete siers

Sagatavotai zivs filejai uzber garšvielas, uzliek sviesta gabaliņu sagrieztu cukini un papriku.

Tad fileju ietin folijā un cep uz grila, apmēram 5 minūtes no katras puses.

No vārīta kartupeļa izgrebj kartupeļu bumbiņas, pievieno salmiņos sagrieztus un sviestā apceptus seleriju kātus, apber ar sagrieztu sieru un apcep krāsnī, līdz paliek zeltaini brūns.

Zemeņu – rabarberu deserts ar biezpiena klimpām

1 10 m.jpg - 64.88 KB

Sastāvdaļas ķīselim
Zemenes:300 g
Rabarbari: 200 g
Cukurs: 150 g
Kartupeļu ciete: 100 g
Ūdens: 1 l

Sastāvdaļas klimpām
Biezpiens: 200 g
Olas: 1 gab.
Milti: 2 ēd. k.
Cukurs: 1 ēd. k.
Vanilīns: uz naža gala

Pagatavo viendabīgu klimpu masu.Tad no tās uz galda izrullē garenas desiņas un sagriež ar nazi slīpā leņķī, nelielos gabaliņos.

Verdošam ūdenim pievieno cukuru un vāra tajā klimpas, līdz tās uzpeld.

Uzvāra rabarberu – zemeņu ķīseli un beigās tam pievieno svaigas sablenderētas zemenes.

Klimpas liek ķīselī, desertu rotā ar piparmētras zariņu, zemeņu šķēlītēm un labības asniem.

Receptes ievietotas sadarbībā ar restorāna "Maurīcijs" šefpavāri Intu Grinfeldi. 

1 15m.jpg - 64 KB 

Labu apetīti un priecīgu līgošanu !


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Elli U gatava savai lielajai debijai

Jaunā dziedātāja Elli U nupat atgriezusies no Lielbritānijas un gatava prezentēt savu jauno singlu “Like a Disease”, kas no 4.septembra būs pieejams portālā www.PlatformaMusic.lv....