Gatavojam Jāņu dienas cienastu franču gaumē kopā ar restorānu „Provansa”

Gatavojam Jāņu dienas cienastu franču gaumē kopā ar restorānu „Provansa”

Devu devu Jānīšami, ko es biju solījusi:
Cepli maizes, mucu alus, nobarotu sivēntiņu...

Lai arī restorāna „Provansa” jaunais šefpavārs Jean – Marc Bordenave tikai nesen atceļojis no Francijas un katru dienu var pagatavot Jums dažādus franču virtuves brīnumus, tomēr, viņš jau piedāvā dažus ēdienus, kurus katra Jāņa māte nekautrējoties var celt galdā saviem Jāņa bērniem...    

Tartine au Roquefort

1 7 p.jpg - 78.72 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Franču bagete
  • Rokfora siers
  • Valrieksti
  • Sviests
  • Ķiršu tomāti
  • Melnās olīves
  • Olīveļļa
  • Balzamiko mērce
  • Sausais baziliks
  • Sāls un pipari


Rokfora sieru samīca kopā ar sviestu un sasmalcinātiem valriekstiem.

Pagatavo balzamiko mērci, sajaucot olīveļļu ar balzamiko etiķi, sāli, pipariem un sauso baziliku.

Ar sviestu apziestām franču bagetes šķēlītēm uzsmērē siera - riekstu pastu, tad virsū liek ķiršu tomātu un olīvu šķēlītes.

Visu pārslaka ar balzamiko mērci un maizītes sasprauž ar iesmiņiem.

Tartiflette

1 5 p.jpg - 92.71 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas


  • Vārīti kartupeļi
  • Bekons
  • Rebochon siers
  • Saldais krējums

Pagtavošana

Novāra kartupeļus un uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu karstumā.

Formiņu ieziež ar sviestu un tajā liek kārtu šķēlītēs sagrieztu kartupeļu, tad kārtu ar bekona šķēlītēm un kārtu ar Rebochon de savoie siera šķēlītēm.

Tādā pašā secībā liek vēl trīs kārtas un visu pārlej ar saldo krējumu.

Tad cep cepeškrāsnī 15 minūtes un pasniedz.

Recepte ievietota sadarbībā ar restorāna "Provansa" šefpavāru Jean - Marc Bordenave.

 1 9 p.jpg - 119.02 KB

Labu apetīti un priecīgu līgošanu!

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
ABC
otreiz es tur savau kaaju nesperssu!
18.02.2009. plkst. 12:31
VISU CIEŅU
PROVANSAI - ES TUR IK PA LAIKAM IEGRIEŽOS! ĻOTI GARDI UN SMalki - tagad zināsu kā izskatās šefpavārs :)
16.06.2008. plkst. 12:53

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Cēsu skolniekiem mācīs Cēsu novada vēsturi

Ar Cēsu pilsētas domes ierosmi ir izveidota jauna mācību programma „Cēsu novada vēsture”, kas jau šogad tiks realizēta Cēsu pilsētas skolās. ...