Gatavojam Līgo svētku pusdienas kopā ar restorānu „Gutenbergs”

Gatavojam Līgo svētku pusdienas kopā ar restorānu „Gutenbergs”

Pirmo reizi Jānīts nāca - ko mēs viņu mielosim?
Siesim sieru, dosim alu, vedīsim sētiņā... 

Jau Valentīndienā, viesojoties pie restorāna „Gutenbergs” šefpavāra Rolanda Rudzāta nodomājam: „Šim cilvēkam gan ir ķēriens!”, tāpēc, tuvojoties Līgo svētkiem un meklējot interesantas Līgo svētku receptes Rīgas restorānu šefpavāru izpildījumā, nebija ilgi jādomā, kurp doties. Un arī šoreiz nekļūdījāmies!

Neskatoties uz to, ka „Gutenbergs” ir augstas klases restorāns ar izsmalcinātu ēdienu klāstu, Rolands atklāj pāris interesantas un ikvienam pa spēkam esošas svētku receptes, par kurām priecāsies ikviens Jāņu bērns.

Mājas ķimeņu siers ar tumšo alu un lielo maizes šķēliuzkoda.jpg - 69.08 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Mājas siers ar ķimenēm
  • Maize
  • Alus (tumšais)

Pagatavošana

Lai alus nebūtu tik rūgts, to novāra.
Sieru apcep no visām pusēm. Ideālajā variantā sieru ieteicams cept uz grila.
Maizi sagriež plānās strēmelē un izkaltē.

Sieru un maizi izkārto uz šķīvja, uzlej alu. Dekorē ar Jāņu zālēm.

Cūkgaļas šašliks uz Jāņu nakts ugunskurasasliks.jpg - 66.68 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Cūkas kakla karbonāde
  • Šampinjoni
  • Ķiršu tomāti
  • Kartupeļi
  • Puravi

Pagatavošana

Kartupeļus sagriež kubiņos, cep eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Uz iesma pamīšus sasprauž gaļu un dārzeņus (šampinjonus un ķiršu tomātus). Marinādi gaļai katrs gatavo pēc sirds patikas vai nopērk veikalā jau gatavu šasliku.

Gaļu apcep uz grila un liek cepeškrāsnī (180 C temperatūrā, 8 minūtes).

Puravus smalki sagriež un cep eļļā. Kad tie kļūst kraukšķīgi, ņem nost no pannas, nosusina ar dvieli un apber ar zāli. Puravus uz šķīvja kārto kā ugunskura vietu.

Pa vidu ugunskuram (puraviem) lej rumu (degšanai), lai ugunskurs pildītu savas patiesās funkcijas.

Gar malām, kā iesmu turētājus, kārto kartupeļus.

Uz kartupeļiem atbalsta iesmu.

Ugunskuram piešķiļ uguni un Jāņu nakts var sākties...

Saldējuma bumbiņa sarkanā ingvera alus sīrupāsaldais.jpg - 72.1 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Sarkanā ingvera alus
  • Cukurs
  • Saldējums (vaniļas)

Pagatavošana

Alu vāra ar cukuru, līdz veidojas bieza konsistence, masu atdzesē un lej trauciņā.

Pa virsu kārto saldējuma bumbiņu un uzlej vēl nedaudz alu.

Dekorē ar jāņogām, ozollapām un citām ēdamām vai neēdamām lietām pēc katra cilvēka vēlmēm.

Receptes tapa sadarbībā ar restorāna „Gutenbergs” šefpavāru Rolandu Rudzātu.

Vēlam visiem labu apetīti un jautru līgo nakti!

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
dija
super paprasta ir grazu ....o dar tikriausia ir skanu niam niam:)))
14.09.2010. plkst. 10:00
FFF
Fantastiski ! Rolands ir vienkārši burvis !
18.06.2008. plkst. 16:41
Izskatās, ka nemaz tik sarežģīti nav pagatavot ko tādu. Manai draudzenei būs jāparāda šīs receptes;)
18.06.2008. plkst. 14:19
Roberts
Neesmu sieviete bet man patiik gatavot!! Lieliska rubrika un lieliski eedieni!
18.06.2008. plkst. 13:00
veel kaads
Par sitaadu "Jaanju izeesanos" tu man kartiigi atrautos))
17.06.2008. plkst. 03:28

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Šis tas par Lieldienām

Kad cilvēki sāka ēst olas?

Ja cilvēki spiesti ilgāku laiku pavadīt džungļos vai uz neapdzīvotas salas, viņiem jāēd, kas pagadās. Droši vien arī senais cilvēks, nokļuvis līdzīgā...