Karstvīnā marinēts lasis ar rukola salātiem, ceptiem ķiršu tomātiem un vasabi pastas mērcē

Karstvīnā marinēts lasis ar rukola salātiem,  ceptiem ķiršu tomātiem un vasabi  pastas mērcē

Laša filejas pagatavošana

Karstvīnu, balzamiko etiķi, cukuru un sāli vāra. Atdzesē un pārlej pāri laša filejai.

Salātu pagatavošana 

Salātus samaisa kopā ar svaigiem mango gabaliņiem.

Vasabi mērces pagatavošana

Vasabi pastu (veikalā nopērkama 43 g paciņa) samaisa ar 300 g olīveļas, pievieno laima sulu un sāli.

 
Ķiršu tomātu cepšana

Katliņā ielej olīveļļu  (300 g), pievieno vienu uz pusēm pārgrieztu ķiploku, timiānu vai rozmarīnu. Visu uzakarsē. Karstajā maisījumā iemērc ķiršu tomātus un pēc pāris sekundēm izņem ārā.

Eļļu pēc tam varēsiet izmantot arī citu ēdienu pagatavošanai.

Visu dekorē uz šķīvja.

Recepte tapusi sadarbībā ar restorānu "Steiku haoss" un tā šefpavāru Raimondu Tempelfeldu.

 


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Māris Subačs Plakāti un domas

Aizsākot ziemas / pavasara’ 2009 sezonu Svētdienas sarunām muzejā, 11.janvārī plkst. 15:00 filozofiski lakonisko darbu autors Māris Subačs un mākslas zinātniece Elita Ansone aicina visus...