Piparkūku krems ar mandarīnu mērci

Piparkūku krems ar mandarīnu mērci

Saldo krējumu saputo un ieliek ledusskapī.

Ņem 2 olu dzeltenumus un 1 veselu olu, pievieno 150 ml pienu un cukuru. Visu ūdens peldē iebiezina (bļodiņu tur karstā ūdenī). 

Masu pēc tam atdzesē, tā, lai saldais krējums un olu masa būtu vienādā temperatūrā.

Saberž piparkūkas un šokolādi. Izkausē želatīnu. Želatīnam liek klāt olas, ļoti ātri maisot, ber klāt arī saberztās piparkūkas un šokolādi.

Visu iecilā saputotajā putukrējumā.

Uz pāris stundām ieliek ledusskapī, lai sacietē.

Mandarīnu mērce

Veikalos nopērkami mandarīni savā sulā, kurus uzsilda, pievieno cukuru un iebiezina ar kartupeļu cieti. Pievieno augļus un uzkarsē.

Un īstens Ziemassvētku deserts ir gatavs! Tik viegli pagatavot gan nav, bet rezultāts ir tiešām tā vērts...

Recepte tapusi sadarbībā ar restorāna "Stender's Osta" šefpavāru Ingemāru Šmitu.  

 

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Gurķi labāk saglabājas kopā ar āboliem

Pasākumi

Iznācis jauns Mariannas Feitfulas albums

Arī Latvijas mūzikas veikalos jau parādījies Mariannas Feitfulas jaunais albums “Easy Come, Easy Go”. Albumam ir arī paskaidrojošs apakšnosaukums – “Songs For Music...