Šefpavāru receptes

Cepts Cammambert siers ar bumbieru brūkleņu džemu un grauzdiņiem

Cepts Cammambert siers ar bumbieru brūkleņu džemu un grauzdiņiem (1)

Sieru panē olā un rīvmaizē.  Cep lielā eļļas daudzumā līdz tas kļūst zeltaini brūns. Brūklenes ar cukuru uzvāra, pievieno mizotus, sagrieztus bumbierus un pavāra pāris
Jēra muguriņa ar baraviku risoto

Jēra muguriņa ar baraviku risoto (3)

Jēra muguriņu pārber ar sāli un pipariem. Liek cepties sakarsētā taukvielā no abām pusēm un turpina cept cepeškrāsnī apmēram 7-10 minūtes. Var pievienot ķiploku aromātam un rozmarīna
Bumbieris sarkanvīnā ar vaniļas mērci

Bumbieris sarkanvīnā ar vaniļas mērci


Bumbieri nomizo un liek tvaicēties sarkanvīnā.
Vaniļas mērces pagatavošana:
Pienu, cukuru, sāli un vaniļas cukuru uzvāra un iebiezina ar kartupeļu cieti.
Dzērvenes savāra ar cukuru,
Tomātu - baklažānu terīne

Tomātu - baklažānu terīne (2)


Tomātus blanšē (aplej ar verdošu ūdeni),  noņem miziņu un  sagriež četrās daiviņās. No tomāta izņem sēkliņas un liek vārīties (pāris minūtes) ābolu sulā.
Pievieno
Karstvīns

Karstvīns


Sarkanvīnu sajauc ar upeņu sulu un uzkarsē. Pievieno augļus un kanēli un dekorē pēc vēlēšanās?Karstvīna recepte tapusi sadarbībā ar restorāna "Alpenrose" bārmeni Ievu Cīruli.
Baltie karstvīni

Baltie karstvīni (1)


Lai pagatavotu šos karstvīnus, norādītās sastāvdaļas sajauc kopā un uzkarsē. Virsū kaisa kanēli un dekorē pēc vēlēšanās. Ar persiku sīrupu pagatavotais dzēriensAr zemeņu sīrupu
Pupiņu un bekona salāti

Pupiņu un bekona salāti (1)


Žāvēto gaļu sagriež plānās šķēlītēs un apcep. Uz šķīvja kārto salātu lapas, virsū liek pupiņas, šampinjonus un cepto gaļiņu. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem.Recepte tapusi
Pīle Ziemassvētku gaumē

Pīle Ziemassvētku gaumē (1)


Pīli sagriež četrās daļās, apcep uz pannas un liek katlā šmorēties, pievienojot sasmalcinātus pētersīļus, burkānus un sīpolus. Šmorē ~60min. Kartupeļus novāra un veido katupeļu
Piparkūku pārsteigums

Piparkūku pārsteigums (1)


Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievieno sasmalcinātas piparkūkas un pēc vajadzības - kanēli. Zemenes atkausē un sablenderē ar cukuru, veidojot mērci. Dekorē, kā redzams attēlā, un
Dorada ar balto pupiņu musu un laima mērci

Dorada ar balto pupiņu musu un laima mērci

Doradas filejai pievieno sāli, piparus un citrona sulu. Cep sakarsētā pannā no abām pusēm, beigās uzliek sviestu.
Pupiņas izmērcē un uzvāra. Tad tās izberž caur sietu, pievieno sāli,
Tītara filejas avokādo salāti

Tītara filejas avokādo salāti

Tītara fileju sagriež strēmelītēs, pievieno sāli, piparus un cep sakarsētā pannā līdz gatavībai.
Avokado notīra, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem serdi un sagriež pusripiņās.
Translate

Šodien

2018. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Jānis Paukštello piedāvā radošo vakaru/koncertu sēriju

Sākot ar 2009. gada 14.februāri dažādās Latvijas pilsētās norisināsies radošo  vakaru/koncertu cikls kopā ar JĀNI PAUKŠTELLO. Tautā iemīļotais un populārais mākslinieks šī...