Šefpavāru receptes

Pagatavo mīlas svētku pusdienas!

Pagatavo mīlas svētku pusdienas! (5)

Valentīndiena ir pilna dažādu jauku pārsteigumu, viens no tiem varētu būt svētku pusdienas. Ieskaties šajās receptēs un pārsteidz savu mīļoto!

Balto sparģeļu krēmzupa ar farfalle
Pildīts tītars ar melnajām plūmēm un brūklenēm

Pildīts tītars ar melnajām plūmēm un brūklenēm (2)

Izklapē (nedaudz) tītara krūtiņu, pa vidu ieliek maltās cūkgaļas pildījumu.

Maltās cūkgaļas pildījums
Malto gaļu samīca ar pildījumam paredzētajām sastāvdaļām (plūmes,
Dorado sarkanvīna mērcē

Dorado sarkanvīna mērcē

Dorado nedaudz iemarinē ar sāli, pipariem, citronu sulu, olīveļļu un rozmarīnu.Liek cepeškrāsnī un apcep kopā ar dārzeņiem līdz zivs gatava.Beigās pievieno glāzi sarkanvīna.Recepte
Ananāss mandeļu kažokā

Ananāss mandeļu kažokā (2)

Ananāsu sagriež 1cm. biezās šķēlēs, nogriež miziņu un izņem serdeni.Ananāsu apmērcē olā un apviļā mandeļu skaidiņās.Liek uz pannas sakarsētā eļļā,cep no abām pusēm līdz
Cūkas  cepetis ar kanēļa - medus garoziņu pasniegts ar cukini, papriku un austersēņu terīni, karamelizētiem āboliem un ābolu - mārrtutku mērci

Cūkas cepetis ar kanēļa - medus garoziņu pasniegts ar cukini, papriku un austersēņu terīni, karamelizētiem āboliem un ābolu - mārrtutku mērci

Marinādes pagatavošanaSinepes, medu, eļļu un  sāli samaisa. Maisījumu pārklāj pāri karbonādei. Pa virsu uzkaisa kanēli un iesprauž krustnagliņas. Cep 180 grādu temperatūrā 120
Karstvīnā marinēts lasis ar rukola salātiem,  ceptiem ķiršu tomātiem un vasabi  pastas mērcē

Karstvīnā marinēts lasis ar rukola salātiem, ceptiem ķiršu tomātiem un vasabi pastas mērcē

Laša filejas pagatavošana
Karstvīnu, balzamiko etiķi, cukuru un sāli vāra. Atdzesē un pārlej pāri laša filejai.Salātu pagatavošana Salātus samaisa kopā ar svaigiem mango
Kūpinātu cūkgaļas stilbiņu zupa

Kūpinātu cūkgaļas stilbiņu zupa

Vienā katlā vāra kūpinātus stilbiņus.Otrā katlā, savukārt, vāra grūbas. Kad grūbas ir gandrīz gatavas, tām pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus.Apcep sīpolus un šampinjonus, 
Deserts "La Bomba"

Deserts "La Bomba"

Cukuru ieber bļodā, pievieno olas dzeltenumus un nedaudz vaniļu. Maisa, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.Ūdens peldē masu uzkarsē, pievienojot šampanieti. Visu kārtīgi samaisa. Paņem
Ābolos sutināta Ziemassvētku pīles kājiņa ar medus kartupelīšiem un apelsīna mērci

Ābolos sutināta Ziemassvētku pīles kājiņa ar medus kartupelīšiem un apelsīna mērci (4)

Pīles pagatavošana
Nepieciešamas 8 kājiņas (apmēram 2.5kg). Pīles kājiņas apcep brūnas un liek katlā ar lielu diametru (pīles drīkst būt ne vairāk kā trijās rindās). Tad aplej ar
Pica "Prosciutto e Pulcino"

Pica "Prosciutto e Pulcino"

Picas pamatni apsmērē ar picu mērci, virsū liek sieru, kūpināto kakla karbonādi, zvaigznītē liek 4-6 vistas strēmelītes (skatoties, cik lielas), tomātu šķēles (mazā rādiusā), zilos
Ziemassvētku kafija

Ziemassvētku kafija (2)

Cukuru un kakao izšķīdina ūdenī. Pievieno kafiju un samaisa.Bāra karoti piespiežot pie glāzes malas, lēnām pievieno liķieri, lai veidotos kārtas.Pa virsu pievieno putukrējumu, kas
Karstais tekilas saullēkts

Karstais tekilas saullēkts (2)

Ielej glāzē tekilu, pievieno uzkarsētu apelsīnu sulu. Pievieno granātābolu sīrupu. Dekorē.Recepte tapusi sadarbībā ar restorānu "Pētergailis" un tā bārmeni Kasparu Jucevišus. 
Ambrozijs

Ambrozijs (4)

Rupjmaizi sagriež mazos kubiciņos. Krāsnī apgrauzdē.Kad atdzisuši, samaļ un pievieno brūklenes.Saldo krējumu ar cukuru saputo.Formā kārto sajaukto rupjmaizi ar brūklenēm, virsū kārto
Gaiļa kundze

Gaiļa kundze

Vistas fileju vajadzīgā lielumā izklapē. Apviļā miltos, olā un apcep no abām pusēm. Garšvielas izmanto pēc savas patikas - kādas kuram labāk garšo.Uz apceptās vistas liek mērci
Garšvielu tēja

Garšvielu tēja

Uzlej tēju.Krūzītē ieliek visas minētās garšvielas, pa virsu uzlej karstu tēju.Pievieno karstu pienu. Pa virsu uzber nedaudz sarīvētas šokolādes.Recepte tapusi sadarbībā ar
Itāļu ziema

Itāļu ziema (1)

Liķierus samiksē un ielej glāzē.Pievieno 1 saldējuma bumbiņu (vēlams plombīra) un pa virsu uzkaisa sarīvētu šokolādi.Recepte tapusi sadarbībā ar "Reklāmas bārs" bārmeni
Piparkūku krems ar mandarīnu mērci

Piparkūku krems ar mandarīnu mērci

Saldo krējumu saputo un ieliek ledusskapī.Ņem 2 olu dzeltenumus un 1 veselu olu, pievieno 150 ml pienu un cukuru. Visu ūdens peldē iebiezina (bļodiņu tur karstā ūdenī). Masu pēc tam
Sautēts brieža šķiņķis ar dārzeņiem

Sautēts brieža šķiņķis ar dārzeņiem

Briedi, sautētu baltvīnā ar zaļajiem pipariem, kanēli, piparmētrām, zvaigžņu anīsu, burkāniem un sīpoliem, iztvaicē krāsnī apmēram 1,5 - 2 stundas.Apcep garšvielas (cukini, tomāts,
Rums Hot Toddy

Rums Hot Toddy (1)

Visas minētās sastāvdaļas uzkarsē, ielej glāzē un dekorē pēc sirds patikas.Recepte tapusi sadarbībā ar restorānu "Stender's osta".
Saidas filejas sacepums

Saidas filejas sacepums (1)

Saidas fileju apcep, pievieno salmiņos sagrieztus un apceptus dāzeņus, kā arī tomātu mērci. Kartupeļu biezenis: vārītus kartupeļus sastampā, pievieno sviestu un saldo krējumu.
Liek
Translate

Šodien

2018. gada 23. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Tikai 2% samazinājums ķermeņa ūdens daudzumā var izsaukt atmiņas zudumus, problēmas ar matemātiku un grūtības koncentrēties uz datora monitora ekrānu

Pasākumi

Muzeju naktī Andrejsalā – mākslas skolu audzēkņu darbu izstāde

Mākslas fonds – organizācija vai iestāde, kas sniedz materiālu palīdzību radošiem darbiniekiem....