Fabrikas restorāns

Fabrikas restorāns

Fabrikas restorāns – vieta Daugavas krastā

Ēstuve var kalpot ne vien kā maltītes ieturēšanas vieta, bet arī kā iedvesmas avots, taču, lai īstenotos šis aspekts, nepieciešams viens priekšnosacījums – teicama atmosfēra. Balasta dambī 70 izvietotais „Fabrikas restorāns” ar fantastisku skatu uz Daugavu rada patīkamas sajūtas vien atminoties tajā pavadīto laiku.


Visu cieņu „Fabrikas restorāns” veidotājiem par izdomas bagātību, radot iespēju caur stikla sienu vērot nomierinošu Daugavas ainavu, kas krasi kontrastē ar straujo Rīgas vecpilsētu upes otrā krastā. Īpaši iespaidīgs skats vērojams pēc tumsas iestāšanās, jo tad nomierinošo efektu pastiprina romantikas piegarša. Teicama vieta, lai baudītu maltīti divvientulībā!

Restorāna daļai pieejamajā telpā patiesībā nemaz nav nepieciešami gaismas objekti (nu, protams, tikai diennakts gaišajā daļā), jo lielākā daļa sienu veidotas no caurspīdīga materiāla, tādēļ ēdienu būs iespējams izvēlēties un baudīt dabīgā apgaismojumā. Turklāt melnās nokrāsas sēdvietas radīs patīkamu kontrastu un spēju gaismas spēli. Savukārt telpas centrā izvietotais bārs ar saviem neskaitāmajiem krājumiem un bārmeņa izveicīgo darbību, veidos priekšstatu, ka iestādē patiešām strādā profesionāļi. Kā vienīgo mīnusu šās patīkamās iestādes sakarā varētu minēt absolūti bezpersonisku muzikālā noformējuma izvēli, kas ar savu straujumu un reizēm agresivitāti krietni vien atšķiras no miera ostai pielīdzināmās atmosfēras, taču šo rindu autora iepriekšminētā dilemma ir aktuāla vien līdz brīdim, kad savu darbību sāk pianists (senlaicīgās klavieres, kas, pēc sava ārējā izskata apliecina, ka pārcietušas ne vienu gadu desmitu vien, novietotas pie pašām ārdurvīm), kas spēlē lēnus un nepiespiestus gabalus, radot patīkamu vidi gan maltītei, gan sarunām.

Restorāna apmeklētības grafiks ir samērā noslogots, tādēļ, ja absolūti nav vēlmes riskēt ar iespējām baudīt maltīti labākajās ēstuves vietās (kas nepārprotami ir ar skatu uz Likteņupi), tad labākais variants būtu iepriekšēja galdiņa rezervēšana.

Ēdienkartes atvēršana liekas vilšanās nesagādās (nu dažus gan varētu apbēdināt augstās cenas, taču zinātājs sapratīs, ka tā ir maksa ne vien par ēdienu, bet arī par komfortu, atmosfēru un apkalpošanu, tādēļ – lielai brēkai nav pamata).

Brokastis pamatoti tiek uzskatītas par svarīgāko dienas ēdienreizi, tādēļ pikantas kazas siera bumbiņās riekstu kažokā no plašā uzkodu klāsta šajā ēdienreizē (un ne tikai) var baudīt par 2,80 LVL. Nedaudz straujāk maciņus patukšos žuljēns ar jūras veltēm – 3,55 LVL.

Patiesu prieku sirdī piepildīs salātu nodaļas atvēršana, jo šī uzkoda (vai piedeva – kā nu kuram tīk) ir pieejama neaptverami plašā piedāvājumā. Par piemēru, lai spētu radīt kaut aptuveno priekšstatu par to ekstravaganci un cenu līmeni, jāmin salāti ar garnelēm (3,85 LVL).

Nu, protams, nav aizmirsti arī tie, kas nav nākuši tikai našķoties, jo pamatēdienu klāsts ir tik pat plašs un daudzveidīgs kā pati ēdienkarte kopumā. Gaļas ēdienu cienītāji par 7,70 LVL (jāteic gan, ka šī ir viena no zemākajām pamatēdienu cenām restorānā) varēs nobaudīt jēra gaļas cepeti ar grillētiem dārzeņiem un tkemali mērci, taču tie, kam gaļas patērēšana uzturā nav sevišķi pieņemama, noteikti jāielūkojas veģetāro maltīšu sarakstā, kas gan nav īpaši garš, bet tik un tā – priecē pavāra centība izdabāt ikvienai vēlmei. Par piemēru varētu minēt talijatelli ar sparģeļiem un magonēm (4,20 LVL).

Gluži vienkārši nevar nepieminēt apkalpojošā personāla (šoreiz vīriešu kārtas pārstāvju) neiedomājamo profesionalitāti un kompetenci. No malas vērojot šo cilvēku darbību patiešām šķiet, ka tie ir personīgi ieinteresēti iestādes peļņā, tādējādi arī apmeklētāju labsajūtā. Taču šī ārkārtīgi lielā uzmanība netiek veidota liekulīgi un uzspēlēti – tā gluži vienkārši „Fabrikas restorānā” tiek uzskatīta par pašsaprotamu.

Komentāri (9)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
XO
Bijām šovakar, fantastiski ēdieni, fantastiska apkalpošana un lieliska atmosfēra!Nezinu, kas ir mainījies, bet ja ir, tad tikai uz labo pusi!Kārtējo reizi pārliecinājos, ka nevajag eksperimentēt, bet jāatgriežas pie pārbaudītām vērtībām!Paldies par jauko atmosfēru un vakaru!PERFEKTI!!!
04.12.2009. plkst. 21:37
Justīne
Ēdieni galīgi neatbilst šāda restorāna un jo īpaši tā cenu līmenim. Nu,piemēram, baklažāni bija pagatavoti pavisam diletantiski: tie bija cieti, negatavi un spiedās rīklē. Fabrikas latviešu pavāri - pamācieties tacu no dienvidu virtuvēm, kā jāsagatavo baklažāni! To pateiks jebkura armēņu, itāļu utt. mājsaimniece.
03.08.2009. plkst. 11:19
emīls
Šajā krogā vairs nav ko darīt.Virtuve mainījusies , lkā noskaidroju šefenīte Sandra vairs nestrādā.
22.07.2009. plkst. 16:45
Laima
joprojām viss ir labākajā kārtībā un līmenī!!!
26.01.2009. plkst. 14:09
Viva Las Vegas
Perfekti. Apkalpošana bija līmenī. Ēdiens arī baudāms. Un vislabākā ir vasaras terase - tiešām lieliski.
02.07.2008. plkst. 10:48

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

40% McDonald’s ieņēmumu nāk no „Happy Meals” pārdošanas

Pasākumi

Albumus izdod pusaudžu elki Miley Cyrus un Jonas Brothers

Augustā mūzikas izdevniecības “Universal Music” apgādā Latvijā savus albumus klajā laiž jaunās amerikāņu tīņu superzvaigznes Mailija Sairusa (Miley Cyrus) un Jonas Brothers....