Un Momento

Un Momento

Un Momento – omulība itāļu stilā

Aleksandra Čaka ielas 58. numura namā atrodams itāļu restorāns „Un Momento”, kura ieeja gan jāmeklē Bruņinieku ielas pusē. Vieta kā radīta jautram atpūtas vakaram draugu pulkā, jo itāļu karstasinīgā gaisotne jūtama iestādē ik uz soļa.


No ārpuses grandiozā izskata iestāde patiesībā piedāvā visai omulīgas telpas, kas vairāk paredzētas draudzīgiem kolektīviem, nevis oficiālām biznesa maltītēm. Interjerā dominē silti, patīkami toņi – baltais, dzeltenīgais un zilais. Romantisko gaisotni radošais apgaismojums lieliski papildina enerģiskais muzikālais noformējums, kur nereti dzirdami gan itāļu, gan nedaudz amerikāniskāki skaņdarbi.

Gara mīnus zīme jāvelk, runājot par skābekļa daudzumu iestādes telpās, jo smēķētājiem ir pieejama visai plaša teritorija, kas būtiski ietekmēs nesmēķētāju labsajūtu. Restorāns gan piedāvā nesmēķētājiem variantu laiku vadīt pagrabstāva telpā, taču, par nožēlu jāatzīst, ka tam ne uz pusi nepiemīt augšējā līmeņa gaisotne. Zinātāji gan teic, ka dūmu pārpilnas telpas un rosīga gaisotne kā reiz raksturo itāļu stila ēstuves, taču tas nu reiz jāizlemj pašam – vai sajust karstasinīgo kolorītu vai pasargāt plaušas.

Turklāt lielisku akcentu atmosfērai piedod pats iestādes īpašnieks, kas ar itāļu šarma palīdzību rosās gan aiz bāra letes, gan pieņem apmeklētāju pasūtījumus. Priecē arī daudzie akcenti, kas rodami „Un Momento” telpās, piemēram, nelielās gleznas, telpaugi un savdabīgā materiāla plīvurs virs bāra letes.

Visumā interjers iekārtots samērā veiksmīgi, taču varētu vēlēties kādu spožāku „rozīnīti”, kas liktu aizmirst par mūsu platuma grādiem.

Arī ēdienkartes pārlapošana sagādās līdzvērtīgu kultūršoku, jo piedāvājumā rodamas neskaitāmas mūsu zemei netradicionālas maltītes. Pēc iestādes durvju vēršanas deviņos no rīta (cepuri nost, par darba sākšanu tik agrā rīta stundā), apmeklētājiem būs visas iespējas nobaudīt kādu ēdienu nu brokastu klāsta. Ceptas siera bumbiņas ar šķiņķi izmaksās 3,50 LVL, bet tunča, salāta lapas, tomāta un Metax mērces sviestmaizes kārotāji būs spiesti šķirties no 2,50 LVL.

Pilnīgi noteikti jāuzteic picu piedāvājums, kas pārsniegs ikvienu, kas iegriezīsies „Un Momento”. Priecē ne vien fakts, ka tās pieejamas patiesi lielā daudzveidībā, bet arī cenu daudzpusība būs vilinoša. Par piemēru jāmin Cosa Nostra pica, kas 32 centimetru diametrā izmaksās tieši trīs latus.

Pastāv arī visai plaša iespēja iegādāties kādu sātīgu pamatēdienu, kas priecēs ne vien ar demokrātiskajām cenām, bet arī ar nedzirdētajiem un citviet nesastopamajiem nosaukumiem. Lasis degvīna (šoferi – uzmanieties!) un saldā krējuma mērcē ikvienam būs pieejams, samaksājot vien 3,50 LVL. Turpretī cūkgaļa vīna mērcē ar plūmēm un āboliem liks šķirties no pieciem latiem.

Nedaudz vairāk maksāt alkstošiem klientiem būs iespējams pasūtināt un mieloties ar teļa fileju ar brendija un baraviku mērci.

Ja pamanījāt vienojošo visiem šiem ēdieniem, tad spēsit uztvert arī pašas ēdienkartes galvenos vadmotīvus – lielu daļu ēdienu iespējams pasūtināt dažādu alkoholisko dzērienu mērcēs.

Visumā, jāteic, ka ēdienkartes pārlapošana, maltītes meklējumos, liekas vilšanās nesagādās, jo tajā būs rodams tieši tas, ko meklēsiet, verot „Un Momento” durvis – klasikas itāļu maltītes par Rīgas centra ielai pieņemamām cenām.

Arī dzērienu saraksts restorānā būs pieņemams, jo izvēle ļaus pamatīgi „ieskrieties” gan klasisko dziru cienītājiem, gan prasīgākajiem klientiem. Latvju ausij jau ierasto kokteili Pina Colada ikviens varēs baudīt par trīs latiem, turpretī 0,33l kauss itāļu alus (par tā precīzāku izcelsmi un nosaukumu gan nekur sīkāku informāciju neatradīsiet) izmaksās tieši vienu latu.

Apkalpošana restorānā nav vērtējama kā viennozīmīgs lielums, jo apkalpojošais personāls iestādē mainās biežāk kā spēsiet izsekot līdzi. Taču tas allaž būs gana profesionāls, neuzbāzīgs un atmiņā paliks tikai ar labām domām. Turklāt operativitāte iestādē patiesi neklibo (jāatzīmē, ka restorāna telpas allaž ir pilnas!), ko pierāda arī pavāru brigāde, kas stingrā priekšniecības uzraudzībā, visai pieņemamā laikposmā pagatavos patiesi interesantu un gardu maltīti.

Komentāri (25)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Elina
Loti garshigi!
03.09.2014. plkst. 11:33
Dmitrij
Cto vi obicno edite v Uno Momento cto nravitsa cto net?Restoran obnovlaet menja i skoro budet novoje menju etomu menju bolee 10 let i ustorelo estestveno do italjanskogo menju daleko v novom menju budet bolee sovremennoe.Vasi pozelanija?
16.03.2013. plkst. 16:26
Ēvalds
Kaut kas varbūt labāk paliks??? Izskatās , ka kaut kas ir mainījies un no itāļu virtuves ;seit ir jau tālu....
16.02.2013. plkst. 11:17
Ieva
MARTA! Kuršitāļu restorānā pasūta šašliku? :D :D :D
15.10.2012. plkst. 14:44
Marta
Pasūtījām šašliku... Ar to arī pietika, atnesa jēlu, uz jautājumu kamdēļ tā, skaidri un gaiši tika teikts -ITĀĻU GAUMĒ, trakums kā šī iestāde ir mainījusies 2-3 gadu laikā. Nebiju iegriezusies šeit , agrāk dzīvoju blakus. Tāda sajūta , ka kāds vēlas apzināti "nolaist" uz grunti šo iestādi! Kur palicis jaukais bārmenītis, kur palikušas jaukās oficiantes??
28.07.2012. plkst. 23:55

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pizza Hut ir pasaulē lielākais picu restorāns, kas dienā pasniedz ap 1,7 miljonu picu

Pasākumi

Erots 2010 zvaigzne - Keisha Kane - "Šokolādes Bārbija"

Kā solīts, festivāls “Erots” pamazām sāk mest nost “noslēpumainības
plīvuru” un atklāt “Erots 2010” zvaigznes! Pirmā zvaigzne, ar kuru jūs
iepazīstināsim, ir karstasinīgā...