Provansa

Provansa

Laba maltīte nav tikai ēdiens. Tas ir emocionāls baudījums, ceļojums un jauna pieredze.

Restorāns PROVANSA pirmo reizi savas durvis apmeklētājiem vēra 2006. gada decembrī Rīgā, Lāčplēša ielā un piedāvāja saviem viesiem iepazīties ar izsmalcinātu franču virtuvi labākajās Francijas reģiona - Provansas - tradīcijās. Ceļu uz sarkanbrūno koka māju ātri vien atrada daudzi gardēži un Rīgas viesi un liela daļa no viņiem kļuva par restorāna pastāvīgajiem viesiem un draugiem.


 Šobrīd, jau kopš 2010. gada rudens, restorāns PROVANSA atrodas rīdzinieku un Rīgas viesu tik iecienītajā klusajā centrā – STRĒLNIEKU IELĀ 1a. Tās ir elegantas un mierīgas telpas ar jaunās Provansas akcentiem un burvīgu, garšaugu un puķu pilnu, terasi.

Šefpavārs Andis Kārkliņš piedāvā iepazīt Provansas tik raibo, internacionālo virtuvi - ēdieni ir garšās un niansēs bagāti un godīgi.

Restorāna profesionālie viesmīļi labprāt Jūs uzklausīs, sapratīs, ieteiks labāko no dienas ēdieniem, palīdzēs Jums izvēlēties dzērienu no mūsu bagātīgā piedāvājuma un rūpēsies par Jūsu labklājību visu Jūsu maltītes laiku.

Restorāns PROVANSA piedāvā arī otro rīta kafiju ar pašceptiem kruasāniem un smalkmaizītēm, veiksmīgam dienas turpinājumam. 

Savukārt katru darba nedēļu ir lietišķo pusdienu piedāvājums.

Bet katru dienu ir pieejama A`la carte ar izmeklētiem ēdieniem, kurā ir TIKAI 4 cenas – 3,50/4,50/6,90/8,50!

Restorāns Provansa piedāvā arī izbraukuma banketus un iespēju pasūtināt no restorāna konditorejas dažādus saldumus - trifeles, klinģerus, kūkas, tortes jūsu pasākumam atbilstošā noformējumā.

Tāpat restorānā tiek rīkoti gardēžu vakari un organizētas privātas un korporatīvas svinības. Restorāns Provansa vienlaicīgi var uzņemt 60 viesus, pie viena galda var satilpt 30 viesu. 

___________________________________________________________________________________________________ 

IrLaiks.lv nolēma pamēģināt Provansa virtuvi kādā klusā vasaras vakarā. Laiks bija silts, taču ne karsts - ideāli piemērots vēlīno pusdienu ieturēšanai. Ierodoties Provansā, uzreiz saprotams, ka nelielā āra terase nav paredzēta bagātīgas maltītes ieturēšanai, bet gan kafijošanai vai vīna baudīšanai, noskatoties uz garām plūstošo tūristu bariem, kuri dodas aplūkot Alberta ielas jūgendstila pērles.

Iekštelpu interjers ir patīkamu atmosfēru raisošs, krēsli - ērti, apgaismojums - neuzkrītošs.

IrLaiks izvēlas no piedāvājuma avokado salātus ar mango un garnelītēm (4.50Ls), Latvijas liellopa filejas steiku ar grilētiem dārzeņiem, garšaugos ceptiem jaunajiem kartupelīšiem un piparu mērci, kā arī grilētu ātes steiku ar grilētām garšsaknēm, dārzeņiem un bazilika-kaperu mērci.

Sākums patiesi pārsteidz - tiek atnestas siltas un svaigas maizītes, pīrādziņi. Pēc neilga brīža arī neliels, bet apetīti raisošs sveiciens no šefpavāra - pildīts baklažāna gabaliņš gardā mērcē.

Tomēr, par spīti tik jaukajam un daudzsološajam sākumam, turpinājums pagāja uz pavisam citas nots. Teju pusstunda bija jāgaida, līdz tika pasniegti salāti, kaut arī restorānā bija aizņemti vien 4 galdiņi pa 2 cilvēkiem pie katra no tiem, ieskaitot IrLaiks. Kaut arī salātiem šefpavārs piešķīris "garneļu" nosaukumu, šīs jūras veltes varēja saskaitīt teju uz vienas rokas pirkstiem - salātos dominēja mango un avokado - loģiski, jo nosaukumā taču rakstīts "garnelītes".

Kad salāti notiesāti, IrLaiks liek visas cerības uz steiku, jo raugoties uz cenu (14.75Ls), tam būtu jābūt ļoti labam, turklāt ar izcelsmi no Latvijas ārēm. Lai baudītu pamatēdienu, restorāna personāls uzskatīja, ka jāpaiet zināmam laikam, apmeklētājam jāapbruņojas ar pacietību, jo tikai tā, viņuprāt, iespējams atraisīt gardēža garšas kārpiņas - pēc salātu pasniegšanas, pamatēdiens "nāk" vēl aptuveni 40 minūtes...

Āte - zivs kā zivs, nekas sevišķs, pat par spīti ilgajai gaidīšanai, tā neuzrunā IrLaiks ekspertu garšas maņas.

Steiks - gaļa tiešām laba, nav cīpslaina, taču sagatavota, IrLaiks prāt, bezpersoniski ar tipisko egles zariņu pa virsu. IrLaiks diemžēl nākas vilties piedevās - veseli divi jaunie kartupelīši ir ar "melnām acīm" - tā jau ir uzskatāma par šefpavāra necieņu pret apmeklētāju, tāpēc nu jau IrLaiks sūta "sveicienu" šefpavāram - atpakaļ melnacainos tupeņus.. vai varbūt ekonomija? Interesanti arī tas, ka viesmīlis svaigos piparus piedāvāja tikai tad, kad steiks jau bija pusēsts...

Pēc IrLaiks novērojumiem arī pārējie apmeklētāji arvien vairāk sāka izrādīt neapmierinātību par ilgo gaidīšanas laiku, kā arī diemžēl dažu ēdienu garšu.

Kaut arī viesmīle centās situāciju glābt, piešķirot IrLaiks 10% atlaidi, jāatzīst, ka tas diez vai spēj atsvērt vilšanās sajūtu, ka tik skaistam sākumam neseko vēl grandiozāka kulminācija un fināls.

Rezumējot, IrLaiks secina, ka cenas/kvalitātes attiecība šeit ir būtiski pārvērtēta, bet apkalpošanas gausums jāliek aiz auss tiem, kam laiks ir nauda un kuri atnākuši uz restorānu izsalkuši. Grūti spriest, kāds apkalpošanas ātrums ir biznesa pusdienu piedāvājumam, taču IrLaiks, visticamākais, ieteiktu kādu citu vietu steidzīgajiem Klusā Centra iemītniekiem, kur ieturēt maltīti darba dienas vidū.

IrLaiks vērtējums: 3/5 

 

Komentāri (14)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
gardēdis
Super! Atvērts atkal un vēl labāks nekā sākumā, cenas arī patīkami pārsteidza! Iesaku!
06.11.2009. plkst. 15:26
Franču sīpolu zupa ir fantastiski garšīga! Iesaku nobaudīt!
11.02.2009. plkst. 12:46
gardēdis
Ļoti labi, īsta franču virtuve, jūtams, ka virtuvē ir franču šefpavārs, tiešām bija garšīgi.
04.09.2008. plkst. 17:17
Samanta
...
08.08.2008. plkst. 12:13
būs jāpamēģina,nosaukums ir feins.
13.07.2008. plkst. 12:10

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

40% McDonald’s ieņēmumu nāk no „Happy Meals” pārdošanas

Pasākumi

Izdots grupas “Tālbraucēji” debijas albums “Par savējiem”

Laikā, kad doma “par savējiem” ir īpaši aktuāla, latviešu popmūzikas grupa “Tālbraucēji” nāk klajā ar savu debijas albumu “Par savējiem”, kurā apkopotas 12 grupas līdera...