Otto Schwarz - Restorāns Rīgā

Otto Schwarz - Restorāns Rīgā

Leģendārais restorāns „Otto Schwarz” pamatoti tiek uzskatīts par slavenās „Romas” viesnīcas un restorāna „Otto Schwarz” tradīciju turpinātāju. 20. gs. sākumā "Otto Schwarz" bija iecienīta pulcēšanās vieta gan tā laika izcilajām personībām, gan diplomātiem, gan Rīgas pilsētas viesiem. Pastāvēja uzskats, ka vienīgi pie “Otto Schwarz” varot mācīties kā franču ēdienu nosaukumus, tā labo toni.


Restorāna bagātīgā vēsture, neatkārtojamais skats no 7.stāva plašajiem logiem uz parku ieskautajām Rīgas arhitektūras pērlēm, šarmantā noskaņa, izsmalcinātie ēdieni un šefpavāra pusdienu piedāvājums ir tikai daži iemesli, kādēļ tā apmeklējums neatstās vienaldzīgu.

Restorāna Otto Schwarz" šefpavāra Roberta Smilgas meistarība, kas izpaužas viņa radīto ēdienu garšu, smaržu un dizaina kombinācijās, spēj apmeklētājos radīt neaizmirstamu baudījumu un paliekošas atmiņas - tā bija un ir restorāna „Otto Schwarz” filozofija.

Ēdienu piedāvājums un cenas:

Brokastu bufete, katru dienu no plkst. 7:00 līdz 10:30.

Pusdienas un vakariņas, katru dienu no plkst. 12:00 līdz 23:00.

Plaša un daudzveidīga vīnu kolekcija.

Katru mēnesi - ŠEFPAVĀRA ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS, kas veidots no vietējiem sezonas produktiem.

"OTTO SCHWARZ" KLASIKA

1. Beluga kaviārs 40 g 230 LVL

2. Beluga kaviārs 20 g 115 LVL

3. Keta kaviārs 50 g 12        LVL

Pēc viesu vēlmēm servējam ar:
- griķu pankūkām;
- plānajām pankūkām;
- kartupeļu rosti;
- kartupeļiem "mundierī";
- plānajām kartupeļu pankūkām.


4. Kraukšķīgi lapu salāti ar dārza zaļumiem un dīgstiem balzamiko eļļā 6 LVL

5. Liellopa filejas tartars ar klasiskām piedevām 9 LVL

6. „Bisque" - upesvēžu krēmzupa ar izturētu konjaku 6 LVL

7. Ahātas gliemežu un sezonas sēņu ragū ar ķiploku biezeni 8 LVL

"OTTO SCHWARZ" KLASIKA

8. Jūras mēle „Meunière" ar saputotu pētersīļu sviestu un citronu filejām 19 LVL

9. Liellopa filejas strēmelīšu "Stroganoff" ar skābētiem gurķiem, sarkanajām bietēm un sezonas sēnēm saldā krējuma mērcē ar kartupeļu rosti 14 LVL

10. Teļa aknas „Berlinoise" ar kartupeļu biezeni, ceptiem sīpoliem un safrāna āboliem 12 LVL

11. „Rossini" ar zoss aknu šķēlīti un trifeļu mērci 18 LVL

12. „Chateaubriand" ar Provansas dārzeņu ragū un "Bordelaise" mērci 17 LVL

13. Saldēta marcipāna torte „Otto Schwarz" ār smilšērkšķu saldējumu 6 LVL

AUKSTĀS UZKODAS

14. „Fines de Claire" - klinšu austere ar Česteras maizi un sarkanvīna sīpoliņiem (1 gab.) 3 LVL

15. Rukolas salāti ar savvaļas apelsīniem, Parmas šķiņķi, rīvētu parmezānu un Barolo vinegretu 7 LVL

16. Tomātu-dateļu tartars ar tomātu krēmu un ceptām tīģergarnelēm 8 LVL

17. Kūpināta baloža krūtiņa, pildīts baloža stilbiņš ar maigi ceptām pīļu aknām un ananāsu čatniju 9 LVL

18. Pīļu aknu terīne ar persiku marmelādi un mandelēm 11 LVL

19. Uzkodu variācija 15 LVL (pēc šefpavāra ieteikuma)

ZUPAS

20. Lotosa saknes-trifeļu esence ar foie gras ravioli, sakē un enjoki sēnēm 7 LVL
21. Pikanta citronzāles zupa ar kokosu un tīģergarnelēm 7 LVL
22. Pistāciju-seleriju krēmzupa ar murķeļiem, pildītiem ar fazāna gaļu 7 LVL

KARSTĀS UZKODAS

23. Anīsa sviestā cepti Jākoba gliemji ar jūras aļģēm, mango-papaijas čatniju un safrāna mērci 12 LVL
24. Ceptas pīļu aknas ar sarkano sīpolu konfitu un trifeļu mērci 12 LVL

25. Cepta kūpināta sama fileja ar cukurzirņu krēmu, murķeļu mērci un parmezāna cepumu 18 LVL

26. Patagonijas ilkņzivs ar artišoku-tomātu groziņu un apelsīnu-ciedru mērci 14 LVL

27. Jūras velna medaljoni ar dārzeņu-ananāsu kuskusu un tīģergarneļu-baltvīna mērci 20 LVL

28. Karaliskās tīģergarneles ar vīngliemežu grūbām un zaļo pistāciju mērci 16 LVL

KARSTIE GAĻAS ĒDIENI

29. Jēra muguriņa ar kazas sieru, rukolas salātiem un garšaugu-aprikožu mērci 22 LVL

30. Brieža gaļas sedls ar ceptu melnsakni un safrāna bumbieriem 28 LVL

31. Kadiķogās kūpināta pīles krūtiņa ar melnsaknes, foie gras, murķeļu tortīti, balzamiko ķiršiem un upeņu mērci 19 LVL

PIEDEVAS

Svaigi, sviestā cepti spināti 4 LVL

Cepti sezonas dārzeņi 4 LVL

VEĢETĀRIE ĒDIENI

32. Kartupeļu-kazas siera ravioli ar rukolas putām un parmezāna siera skaidiņām 6 LVL
33. Tempuras mīklā cepti sezonas dārzeņi ar mājas sieru un ķiploku krējuma mērci 5 LVL

34. Sezonas sēņu un dārzeņu ragū (cepts cepeškrāsnī, servēts panniņā) 7 LVL

DESERTI

35. Sezama kannelloni ar ingvera krēmu un citrusaugļu mērci 6 LVL

36. Moelleux au chocolat - silts šokolādes suflē ar glazētiem
ķiršiem un vaniļas saldējumu 6 LVL

37. Sorbertu variācija no sezonas augļiem mandeļu groziņā 5 LVL

38. Crème brûlée ar tempuras mīklā ceptu ananāsu uz citronzāles iesmiņa ar citrusaugļu saldējumu 6 LVL

39. Francijas sieru izlase
mazā (100g) 8 LVL
lielā (150g) 12 LVL

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ale
Restorāna nosaukums ir mainījies un viesnīcas tāpat. Lai arī man ļoti patika vecu vecais nosaukums Otto SSchwarz!
24.07.2013. plkst. 16:46
tālis
atradām ļoti vecu stikla pudeli ar uzrakstu: otto schwarz rigā
20.07.2013. plkst. 15:35
falco
Nedomaju est restorana, kura edienkarte ir pasaule apdraudeta zivs Beluga. Sakotneji bija radies labaks iespaids par restoranu...
03.07.2011. plkst. 02:06

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 18. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pizza Hut ir pasaulē lielākais picu restorāns, kas dienā pasniedz ap 1,7 miljonu picu

Pasākumi

MTV Latvija šovi un raidījumi skatāmi populārākajā Latvijas portālā draugiem.lv

MTV Latvija sadarbībā ar Latvijas populārāko portālu draugiem.lv piedāvā ikvienam no vairāk kā 2 349 000 reģistrētajiem portāla lietotājiem noskatīties iecienītākos MTV Latvija...