Skonto zivju restorāns

Skonto zivju restorāns

Skonto zivju restorāns – vieta izsmalcinātiem ēdienu pazinējiem

Nelielās un šaurās Vecrīgas Vāgnera sānielas ceturtajā numurā mājvietu radis iespaidīgs restorāns ar tikpat cēlu nosaukumu – zivju restorāns Skonto. Nepārspīlējot, jāsaka, ka iestāde pārsteigs gan ar izmēriem un satriecošo interjera iekārtojumu, gan ar fantastiski augstajām cenām.


Skonto zivju restorānā pavisam pieejamas četras krasi atšķirīgas telpas, kas iestādes viesim nedaudz sarežģīs dislokācijas vietas izvēli. Pirmajā telpā pieejami gan masīvi galdi ēdiena ieturēšanai, gan veclaicīga bāra lete dzērienu pasūtināšanai un gatavošanai.

Sēdvietas pieejamas gan pie pašas bāra letes, tā teikt, lai varētu papļāpāt ar apkalpojošo personālu, gan pie galdiem mīkstos un rozīgos dīvānos, kas sēdēšanu patiesi padarīs par izklaidi. Telpas interjerā nenoliedzami dominē smagnēja koka apdare un gaišas sienu krāsas, kas perfekti sader ar lielajām griestu lustrām.

Veicot vien pāris soļus apmeklētājs var nonākt zālē, kas izmēru ziņā spējīga uzņemt ne vienu desmitu cilvēkiem vien. Interjera dizainā, piemēram, garajos un klasiskajos aizkaros izmantotas zaļganas jūras krāsas, kuras teicami sader kopā ar neskaitāmajiem telpas akcentiem – gan eleganto arfu, gan nelielo zivju baseinu, kurā rāmi peld zivis, kuru nosaukumi mūsu zemes iedzīvotājiem sevišķi daudz izteikt nevarētu.

Arī nākamā zāle, kuras galvenais un centrālais objekts ir akvārijs, pie saviem koši sarkanajiem dīvāniem un glauni servētajiem galdiem spēj uzņemt pārdesmit apmeklētājus. Turklāt neatņemamas šīs telpas sastāvdaļas ir lielā izmēra gleznas, kas šai restorāna daļai piešķir nedaudz pat karalisku atmosfēru.

Pēdējais, taču ne nenozīmīgākais Skonto zivju restorāna nodalījums, ir telpa, kurā pie viena galda iespējams uzņemt lielāku cilvēku skaitu, jeb, precīzāk izsakoties, telpa paredzēta banketiem. Interjera ziņā velkamas paralēles ar iepriekš aprakstīto telpu – sienas krāsojums izvēlēts gaišā krāsā un pie tām izvietotas milzu gleznas.

Patiesi – neizlēmīgākajiem apmeklētājiem varētu būt lielas problēmas ar apmešanās vietas izvēli, taču, kad tas izdarīts, laiks pārlapot ēdienkarti. Tās sastāvs patiesi atbilstošs restorāna nosaukumam – zivis tiešām ir dominējošākā maltīte.

Restorānā pastāv iespēja arī vien nedaudz panašķoties ar kādu no uzkodām (protams, no zivju izejvielām gatavotām). Krabju gaļu WonTon mīklā ar papaiju un sinepju - zemesriekstu eļļas mērci ikviens varēs nobaudīt, šķiroties no 8,60 LVL, bet vēl ekstravagantāko ēdienu piekritēji, sevišķi neskaitot patērēto naudas summu, var pasūtināt ikru palti (19,40 LVL).

Arī pamatēdienu klāstā valda līdzīga situācija. Tā piemēram, tvaicēta āte ar krabju gaļas patē, svaigiem spinātiem un kartupeļu biezeni ar vīna mērci un paipalu olām izmaksās 10,50 LVL, bet kādu no Latvijā pieejamajām zivīm, ko pavārs ar komandu pagatavos pēc tradicionālām metodēm, ikviens varēs nomēģināt par 9,20 LVL.

Varam nomierināt visus gaļas ēdienu cienītājus – šis produkts ir ielauzies šajā zivju ēdienu paradīzes ēdienkartē, jo ar tādu gardumu kā jēra grozu ar ribiņām zaļās tējas panējumā, ar biezeni, baravikām un Foie gras gardēži varēs mieloties par 16,20 LVL.

Ēdienkartes apraksta noslēgumā, jāsecina, ka šī iestāde patiešām nav no lētākajām pat Vecrīgas izcenojumiem, tādēļ tiem, kam prātā nedārga panašķošanās, ietaicams vērt vaļā citu ēstuvju durvis.

Pie kārtīga mielasta nepieciešams baudīt arī izsmalcinātu dzērienu, tādēļ nemaz nepārsteidz restorāna plašais vīnu saraksts. Cik plašs, tik dažāds – vīnu Montes Sauvignon Blanc Casablanca 2005 20 cl tilpumā iespējams baudīt par 3,20 LVL, bet tikai pāris lappuses tālāk rodams franču sarkanvīns Chateau Lafite Rothcshild Pauillac 1er Grand Cru Classe 1998, kas 75 cl apmēros, izsmalcinātajam vīnu pazinējam izmaksās tieši 220,00 LVL.

Apkalpošana iestādē ir tik pat perfekta kā pats restorāns. Izmanīgais personāls ne vien operatīvi piegādās nepieciešamo, bet pareizajā brīdī pratīs izlīdzēt ar speciālista viedokli. Arī pelēkais kardināls jeb šajā gadījumā virtuves komanda darbojas gods godam un augsto ēdienu cenu attaisno ar nepārspējamas garšas kvalitāti. Kopumā vērtējot iestādi – teicama vieta, kur risināt gan biznesa darījumus, gan svinēt svētkus draugu un paziņu lokā.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Marina
Ieteicu so restoranu visiem pat tiem kuri need zivis, jo gala saja restorana ir ne sliktak par zivi!!! Apkalposana briniskiga!!! Atmosfera burviga!!! Man loti patiik si vieta!!!
26.04.2008. plkst. 17:50
nu nezinu, man iisti zivis negarsho
12.09.2007. plkst. 16:37
Smalki un tieshaam ljoti garshiigi, es zivis miilu, kaut gan neesmu vegetaariete!
26.06.2007. plkst. 16:11
gaļēdājs
zivis man negaršo, bet šī vieta gan ir izņēmums! smalki un garšīgi.
29.05.2007. plkst. 19:19

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pizza Hut ir pasaulē lielākais picu restorāns, kas dienā pasniedz ap 1,7 miljonu picu

Pasākumi

“Melo-M” saviļņo igauņus

Pirms dažām dienām čellu grupa “Melo-M” atgriezās Latvijā no koncertturnejas pa Igauniju, kur piedzīvoja pārsteidzoši sirsnīgu uzņemšanu....