Kalcija avoti

Kalcija avoti

Jūs zināt, ka kalcijs ir nepieciešams ikvienam. Bet, ja nepieciešamo kalciju pamatā uzņemat ar produktiem, kas nav ražoti no piena, pastāv risks, ka tomēr neuzņemat visus dienā nepieciešamos 1000 miligramus. Piedāvājam jums palūkoties uz četriem izplatītiem kalcija avotiem un jūs redzēsiet, ka tiem ir savi mīnusi.

Avots: koraļļu kalcija uztura piedevas

Daudzums: 492 miligrami kalcija vienā tabletē (49% no dienā ieteicamā daudzumu)
Problēma: neskatoties uz šī produkta reklāmu, jūsu ķermenis neuzņem koraļļu kalciju labāk par citiem šīs vielas paveidiem. Turklāt ne vienmēr jūs varat paļauties uz šo uztura bagātinātāju ražotāju godaprātu un zināt, kas tajā tabletē ir iekšā.
Tā vietā izvēlieties: principā gandrīz jebkuru citu kalciju saturošu uztura piedevu, piemēram, Citacal, Tums un Viactiv.

Avots: stiprināti graudaugi

Daudzums: 1000 miligrami bļodiņā (100% no dienā ieteicamā daudzuma)
Problēma: pētījumi ir pierādījuši, ka vienā maltītē apēdot visu ieteicamo minerālvielas daudzumu, organismā uzsūcas tikai 15%. Tāpēc labāk kalciju ir uzņemt ar dažādiem ēdieniem vairākās maltītēs.
Tā vietā izvēlieties: graudaugu produkti labāk noderēs šķiedrvielu uzņemšanai. Kalciju meklējiet citur – pienā, jogurtā vai biezpienā.

Avots: sojas piens

Daudzums: 300 miligrami kalcijā vidēja lieluma glāzē (30% no dienā ieteicamā daudzuma)
Problēma: vairāk, nekā 82% sojas piena kalcija nosēžas pakas dibenā (pat pēc sakratīšanas).
Tā vietā izvēlieties: govs pienu.

Avots: spināti

Daudzums: 122 miligrami pusē tases. (12% no dienā ieteicamā daudzuma)
Problēma: spināti satur oksilātu – skābi, kas piesaistās kalcijam un aizkavē tā uzsūkšanos. Tāpēc tikai 10% no spinātos esošā kalcija uzsūcas jūsu organismā. Turklāt oksilāta daudzums spinātos ir tik liels, ka tas pat piesaistās kalcijam, kas nāk no citiem produktiem, ko baudāt tajā pašā maltītē.
Tā vietā izvēlieties: kacenkāpostus, pupiņas un romiešu salātus.

Komentāri (13)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Zane
Lai kalcijs uzsūktos, vienlaicīgi obligāti jālieto arī D vitamīns. Tas esot labi ne tikai kauliem, bet arī imūnsistēmai. Parasti lietoju D vitamīnu ar augstu devu - D-Pearls 3000, jo mūsu klimatā tas ir ļoti nepieciešams. Reiz pusgadā taisu arī asins analīzes uz kalcija un D vitamīna līmeni.
29.11.2017. plkst. 21:31
uzturzinātniece
Kaut kur nenozīmē, ka ir zinātniski pirādīts. Informācija ir jāpārbauda pirms atteikties no piena!
05.10.2014. plkst. 23:06
Mandelēs ir vairāk kalcija nekā pienā.
14.03.2009. plkst. 16:07
redzijs
es arii pienu nelietoju toties lietoju kalciju d3 un austeru kalciju vel dzirdeeju ka daudz kalcija ir samaltaas olu caumalaas
14.02.2009. plkst. 21:13
Brutto
Un kā ir ar Sango koralli?! http://www.sango.lv/public/?id=4&ln=lv
15.07.2008. plkst. 18:28

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Mērija Dž. Blaidža par laimi un sāpēm jaunajā albumā

Amerikāņu dziedātāja un dziesmu autore Mērija Džeina Blaidža (Mary J. Blige) ir gatava iepriecināt visus ritmblūza cienītājus ar savu jaunāko studijas albumu “Growing Pains”....