Ananāsu diēta

Ananāsu diēta

Diētai tikai tad ir jēga, ja tā ir labi pārdomāti sastādīta un arī pēc tās beigām turpmāk tiek domāts par saprātīgu uzturu. Tikai tad, ja tiek ēsts pareizi, var gūt panākumus svara samazināšanā un noturēšanā. Ananāsu diēta nav nekāda straujus panākumus sološa diēta, ar tās palīdzību svaru var samazināt par 0,5kg dienā.

Ananāsos vienīgajos no visiem augļiem ir enzīms bromelīns. Enzīmi mūsu organismā paātrina ķīmiskos procesus, tie sašķeļ olbaltumvielas, regulē vielmaiņu un noārda tauku uzkrājumus.

Katras ananāsu diētas brokastis satur 200 kaloriju, katra uzkodu reize 100 kaloriju, pusdienu un vakariņu ēdieni attiecīgi pa 300 kalorijām. Taču neaizmirstiet katru dienu papildus izdzert vismaz 2litrus šķidruma.

Ananāsi mēdz būt gan zaļi, gan dzelteni, lielāki un mazāki. Kā var noteikt, ka ananāss ir gatavs? Ja ananāsa lejasdaļā viegli izdarīt iespiedumu, tas ir optimālajā gatavības stadijā. Turklāt tad ananāss kātiņa rajonā garšīgo saldi smaržo.

1. diena
Brokastis
Ananāsu kārums

50g sauso brokastu piejauc 50g smalkos salmiņos sagriezta svaiga ananāsa un 4 četrās daļās sagrieztas zemenes. Samaisa ½ trauciņu liesa jogurta ar 2 – 3 ēd.k. liesa piena, pārlej kārumam.

Uzkodas
ananasu_kokteilis.jpg - 14.57 KBAnanāsu kokteilis

Šķēli ananāsa sagriež mazos gabaliņos, liek mikserī un sakuļ. Pielej 1/8 auksta piena (1,5%) un turpina kult, līdz radusies vienmērīga masa. Lej glāzē, pārkaisa ar kanēļa pulveri un dzer.

Pusdienas
Cepts ananāss
125g tītara krūtiņas sagriež vienādās strēmelēs. Nomizo mazu gabaliņu ingvera un sasmalcina. Samaisa ar 2 ēd.k. sojas mērces, šķipsniņu sāls, cukura, kā arī mazliet čili pulvera un mazu saspiestu ķiploka daiviņu. Pārlej pāri gaļai un ļauj mirkli ievilkties.
Pannā sakarsē ēdamkaroti saulespuķu eļļas un apcep gaļu. Gaļu pastumj malā un tāpat apcep 100g ne pārāk sīki sagriezta ananāsa. Pievieno 100g nomazgātu sojas dīgstu un, vairākas reizes apmaisot, uzkarsē. Pēc garšas pievieno sojas mērci.

Uzkodas
Ananāss medus vainagā
Tējkaroti medus kopā ar tējkaroti citronu sulas un ēdamkaroti krējuma sakuļ viendabīgā masā un izlej sekla šķīvja vidū. Mērcē ievieto šķēli svaiga ananāsa.

Vakariņas
Jauktie ananāsu salāti
100g notīrītu salātu (nav svarīgi kādu) samaisa ar 100g strēmelītēs sagriezta svaiga ananāsa, 1 cieti novārītu, ripiņās sagrieztu olu un 100g vārīta sparģeļa gabaliņu. No 1 tējk. saulespuķu eļļas, 1 tējk. balzametiķa, kā arī mazliet cukura, sāls un pipariem pagatavo aromātisko mērci. Pārlej salātiem un pārkaisa ar 1 tējk. sakapātu zaļumu.

2.diena
Brokastis
Sausās brokastis ar ananāsu

20g kukurūzas pārslu vai sauso brokastu pārslu ieber bļodiņā. Pievieno 100g mazos gabaliņos vai salmiņos sagriezta svaiga ananāsa. Pārlej ar 1/8 piena (1,5%) un tūlīt ēd.

Uzkodas
Ananāsu karpačo

75g svaiga ananāsa sagriež plānās šķēlītēs un sakārto uz lēzena šķīvja. 1 tējk. citronu sulas sajauc ar 2 ēd.k. apelsīnu sulas. Pievieno mazliet sakapātu pētersīļu, šķipsniņu cukura, kā arī svaigi maltu piparu. Marinādi pārlej ananāsa šķēlītēm. Salmiņos sagriež 1 mazu zemeni un 2 plānas šķēlītes kivi, viegli pārkaisa gatavajam ēdienam.

Pusdienas
Ananāsu un vēzīšu iesms

1 šķēli svaiga ananāsa sagriež 8 daļās un pārmaiņus ar 4 (apmēram 200g) no čaulām atbrīvotiem vēzīšiem uzsprauž uz iesma. Sasmalcina ½ sīpola un 1 tējkarotē olīveļļas uz pannas viegli apcep (līdz gabaliņi kļūst caurspīdīgi). Iesmu uzliek uz sīpoliem un cep no katras puses 1 – 2 minūtes. Tiklīdz parādās rozā krāsa, karstumu samazina un iesmu aplaista ar 1 ēd.k. citronu sulas. Sakapā pētersīļus un pārkaisa. Uz šķīvja uzber 50g vārītu rīsu, virsū liek ananāsu iesmu un pārlej ar atlikušo pannas saturu. Ja ir vēlēšanās, var saspiest un cept klāt arī mazu ķiploka daiviņu.

Uzkodas
Ananāsu atspirdzinājums
1 ēd.k. liesa biezpiena saberž ar 1 tējk. ingvera sīrupa un vienmērīgi sadala uz divām ananāsa šķēlēm. Sajauc 1 tējk. sauso brokastu pārslu ar 3 – 4 sasmalcinātiem lazdu riekstiem un pārkaisa ananāsa šķēlītēm.

Vakariņas
Grauzdēta maize ar ananāsu un Parmas šķiņķi
Sagrauzdē pilngraudu maizes šķēli, pārklāj ar nosusinātu lielu salātu lapu. Uz salātu lapas pārmaiņus kārto plāni sagrieztas ananāsa šķēles (100g) un Parmas šķiņķa šķēlītes. Pārkaisa ar maltiem pipariem un krešu zaļumiem.

3.diena
Brokastis
Maize ar ananāsu un tītara gaļu

Šķēlei pilngraudu maizes pārliek kraukšķīgu salātu lapu, uz tās novieto plānu šķēli žāvētas tītara krūtiņas. Izgrezno ar šķēli svaiga ananāsa.

Uzkodas
salati1.jpg - 61.94 KBAnanāsu un burkānu salāti

Sarīvē 1 – 2 burkānus un viegli samaisa ar smalkos salmiņos sagrieztu ananāsa šķēli. Aplej ar 1 – 2 tējk. citronu sulas un piemaisa tējkaroti sakapātu pētersīļu. Pasniedz uz lielas salātu lapas.

Pusdienas
Ananāsu un aknu sacepums
2 šķēles (pa 50g) svaiga ananāsa sagriež 8 daļās un sajauc ar 100g vārītu rīsu. 100g teļa aknu sagriež salmiņos, apviļā miltos, liekos miltus notrauc un aknas apcep tējkarotē sakarsēta sviesta. Pieliek 2 – 3 sagrieztus šampinjonus un pasautē. Aknu un sēņu masai pievieno sāli un lāsīti citronu sulas, kā arī 1 tējk. sakapātu pētersīļu. Sasilda ananāsu un rīsu maisījumu, piejauc aknu un sēņu masu.

Uzkodas
Ananāsu un zemeņu plate
Plānās šķēlītēs sagriež 100g svaiga ananāsa un 100g zemeņu, liek traukā. 2 ēd.k. apelsīnu sulas saberž ar mazos gabaliņos sagrieztu kivi un sadala masu uz ananāsiem un zemenēm.

Vakariņas
Ananāsu maize ar „Gouda” sieru
Šķēli pilngraudu maizes pārliek ar 2 salātu lapām. Virsū liek šķēli siera un 2 šķēles svaiga ananāsa. Grezno ar pētersīļiem.

4.diena
Brokastis
Pumperniķeļi ar ananāsu un laša fileju

Šķēli pumperniķeļa pārliek ar salātu lapu, uz tās liek 2 šķēles svaiga ananāsa. 2 šķēles laša filejas sarullē un uzliek uz ananāsa šķēlēm.

Uzkodas
Ananāsu un salātu bļoda
50g notīrītu, smalkās strēmelītēs sagrieztu salātu samaisa ar sīkos salmiņos sagrieztu svaiga ananāsa šķēli. Pagatavo marinādi no puscitrona sulas, 1 tējk. saulespuķu eļļas, šķipsniņas cukura, šķipsniņas piparu un 1 tējk. sakapātu zaļumu. Īsi pirms ēšanas marinādi pārlej salātiem.

Pusdienas
Ananāsu un jūras asaru panna
Sagriež 150g asara filejas, viegli pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar šķipsniņu sāls un piparu. 8 daļās sagriež šķēli svaiga ananāsa. 50g sīpolu sagriež riņķīšos. Pannā izkausē 1 tējk. sviesta, sīpolus karsē, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pielej 4 ēd.k. šķidruma, kas izsūcies no sagrieztās zivs. Pannā ieliek ananāsu gabaliņus un asara gabaliņus, sautē apmēram 7 minūtes. Ja vajag, pievieno sāli vai citas garšvielas, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, klāt ēd gabaliņu maizes.

Uzkodas
Ananāsu kraukšķmaize
Šķēli grauzdētas maizes apziež ar 1 ēd.k. liesa biezpiena. Sagriež 2 – 3 šķēles svaiga ananāsa mazos gabaliņos un liek uz biezpiena.

Vakariņas
Ananāss, siers un cāļa krūtiņa
100g sautētas cāļa krūtiņas sagriež ļoti plānās šķēlītēs un saliek zvīņveidīgi uz salātu lapas. Samaisa 100g siera un 100g svaiga kubiņos vai stienīšos sagriezta ananāsa un liek uz cāļa gaļas. Pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

5.diena
Brokastis
maize.jpg - 20.02 KBSiera maizītes

2 šķēles grauzdētas maizes apziež ar sviestu un uzliek pa salāta lapai. Uz katras maizītes liek šķēli svaiga ananāsa un gabaliņu liesa siera. Pārkaisa ar zaļumiem.

Uzkodas
Ananāsu gardums

Šķēli svaiga ananāsa un 100g papaijas sagriež smalkās strēmelītēs vai kubiņos, sajauc ar ½ trauciņa liesa jogurta. Pārkaisa ar dažām grauzdētām saulespuķu sēklām.

Pusdienas
Ananāss ar šķiņķi un sieru
2 šķēles ananāsa un 125g banānu sagriež gabaliņos. Izkausē tējkaroti sviesta vai margarīna, taču pārāk nekarsē, liek iekšā augļu gabaliņus un silda, neļaujot uzvārīties. Pa to laiku sagriež kubiciņos 1 šķēli liesa šķiņķa, sajauc ar 1 tējk. sarīvēta siera, kā arī ar 1 tējk. kapātu pētersīļu. Masu samaisa ar karstajiem augļiem. Klāt ēd ½ šķēles grauzdētas pilngraudu maizes.

Uzkodas
Ananāss ar paniņām
1/8l paniņu ielej bļodiņā. 100g svaiga ananāsa sagriež vienādos gabaliņos un iemaisa paniņās. Pārkaisa ar 1 tējk. šokolādes pārslu.

Vakariņas
Ananāsu un zivju salāti
150g sautētas laša filejas sadala gabaliņos un sajauc ar šķēli sagriezta ananāsa, kā arī ar ābola gabaliņiem. No 1 tējk. saulespuķu eļļas, 1 tējk. citronu sulas, 1 tējk. balzametiķa, šķipsniņas cukura, sāls un piparu pagatavo pikantu marinādi, pārlej salātiem. Viegli apmaisa un ļauj ievilkties. Sakapā ½ cieti novārītas olas, sajauc ar 1 tējk. kapātu diļļu un pārkaisa gatavajiem salātiem. Klāt ēd gabaliņu siltas plāceņmaizes.


Komentāri (9)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
takee
Notievēšanas tabletes --- http://tonzes.com/slimlv.htm Es notievēju ļoti ātri un bez jo-jo efekta.
03.10.2018. plkst. 16:49
ananas
Notievēšanas tabletes - http://bit.ly/171qetB Es vienmēr biju cietusi no aptaukošanas. Pēc šķiršanām es nolēmu diametrāli izmainīt savu dzīvi. Fitness un Thermacuts. Tā bija mana recepte efektīvai svara zaudēšanai.
10.11.2016. plkst. 09:21
mēle uz lūpiņas sūrst
07.11.2007. plkst. 09:22
ļoti garšo ananasi,itsevišķi to sula..mmm...!Tiesa gan,šos daudz ieiest nav iespējams!
08.10.2007. plkst. 22:44
Man negaršo ananāsi, bet varbūt diēta būtu laba!
21.09.2007. plkst. 15:26

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Katru gadu 2 miljoni smēķētāju vai nu atmet smēķēšanu vai mirst no tabakas izraisītām saslimšanām

Pasākumi

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pienesums Eiropas kultūras galvaspilsētai Viļņai

Šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Viļņā, noslēdzot vienu no nozīmīgākajiem Lietuvas tūkstošgades programmas projektiem, 20.jūnijā notiks svinīga Nacionālās mākslas galerijas...