Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc vīnogas tiek izmantotas vīnu ražošanā it visur, kur tās tiek audzētas. Sauvignon Blanc vīnogulāji ir izturīgāki pret svelmi, nekā daudzas citas šķirnes.

Vīni no šīm ogām pārsvarā ir ar augstu skābuma pakāpi un tiem garšā raksturīga melones garšas nokrāsa. Šīs vīnogas tiek audzētas arī vēsākos apgabalos – šajā gadījumā tās vīna aromātam piešķir dažādu zāļu nokrāsas. Vīnogulājiem raksturīga augsta ražība, turklāt to apkope nav dārga.

Vislabāk šī šķirne tiek audzēta Luāras upes ielejā un Bordo reģionā Francijā. Specifisko ogu īpašību dēļ, vīns ļoti reti tiek izturēts koka mucās. ASV šo šķirni pazīst kā Fume Blanc. Ievērojamus panākumus Sauvignon Blanc audzēšanā un vīnu ražošanā gūst Jaunzēlande, kur ražotajiem vīniem ir ļoti augsta skābuma pakāpe.

Bieži vien Sauvignon Blanc tiek pievienots neliels daudzums Semillon vīnogu, lai uzlabotu vīna garšas īpatnības. Vislabāk Sauvignon Blanc vīnus pasniegt kopā ar jūras veltēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Akcija Mācību nedēļa pieaugušajiem Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Uzsākot jaunu mācību gadu, no 2008.gada 1. līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ar devīzi Mācību nedēļa pieaugušajiem norisināsies dažādas pieaugušajiem un...