Viognier

Viognier

Viognier šķirne kādreiz bija diezgan izplatīta Condrieu apgabalā, Ronas ielejas ziemeļos Francijas dienvidrietumos. Šodien tā piedzīvo savu atdzimšanu, jo tiek audzēta Kalifornijā un citur pasaulē. Vīni, kas ražoti no šīs šķirnes vīnogām, ir augļaini, un tiem raksturīgi augļu aromāti (sevišķi persiku un aprikožu), turklāt tie ir nedaudz pikanti. Atkarībā no ražotāja, vīni var būt gan parasti, gan izsmalcināti. Atkarībā no ražotāja stila un pieejas, vīni var tik lietoti gan kopā ar Āzijas izcelsmes ēdieniem, gan kopā ar tādu maltīti, kas bieži tiek pasniegta kopā ar Chardonnay vīniem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Alanis Morissette piedāvā jaunu albumu

Kanādiešu dziedātāja, septiņkārtēja Grammy laureāte Alanisa Morisete 2.jūnijā izdevusi albumu “Flavors of Entanglement”, kas ir dziedātājas jaunākais studijas ieraksts pēdējo četru gadu laikā....