Verdicchio

Verdicchio

Verdicchio ir vīnogu šķine Itālijā, no kuras gatavo tāda paša nosaukuma vīnus. Vīnogas ātri nogatavojas un tām ir augsta skābuma pakāpe. Pārsvarā tās audzē Itālijas centrālajā daļā, kur meklējami šo vīnogulāji pirmsākumi. Ogas ir dzelteni zaļā krāsā. Vislabāk vīnogulāji jūtas sausās augsnēs, kas veidotas no smiltīm un kaļķakmens. Verdicchio vīni pēc nokrāsas ir gaiši dzeltenzaļi, un tiem ir izmalcināta garšas buķete. Tiem raksturīga laba struktūra ar izcili spēcīgām garšas nokrāsām, tie ir spirdzinoši un ar viegli rūgtenu pēcgaršu. Vislabāk tos lietot pirmos divus gadus pēc izgatavošanas. Vairumos Verdicchio vīnu ir izmantoti 15% citu vīnogu piemaisījumi, no kuriem plašāk izmantotās ir Trebbiano un Malvasia vīnogas.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
ui, rugtas nemiilu
04.11.2007. plkst. 16:46

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Labs galda vīns ir jāatver un jādekantē 1 līdz 24 stundas pirms pasniegšanas, lai maksimizētu tā smaržu un garšu

Pasākumi

Cēsu skolēniem iespēja svinēt valsts svētkus Jaunajā pilī!

Sākoties mācību gadam, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicina skolēnus piedalīties muzepedagoģiskajās programmās, lekcijās, kā arī piedāvā Latvijas 90.dzimšanas dienas ietvaros Cēsu...