Petit Verdot

Petit Verdot šķirne ir viena no 6 oficiālajām šķirnēm, kuras izmanto sarkanvīnu ražošanā Bordo reģionā Francijā. Parasti to izmanto kā sastāvdaļu, kas piešķir pikantumu un bagātina vīna garšas buķeti. Parasti šī šķirne veido 1 līdz 3 procentus no vīna izmantoto ogu daudzuma, lai izmanotu tikai tās izcilākās un dominējošākās īpašības.
Petit Verdot ir tumša purpura krāsa un bagātīgs miecvielu klāsts – tiešī šīs īpašības ogas piedot vīniem, kuros tās izmanto. Tā kā Petit Verdit nogatavojas samērā vēlu, turklāt ražas novākšanas laiks parasti ir ļoti lietains, Bordo reģionā to pamazām aizvieto Carmenere šķirne.
Petit Verdot plantācijām ir tendence palielināties Kalifornijā, jo šeit ir izcili apstākļi to audzēšanai. Daudzi prestiži un uz augstu kvalitāti orientēti vīndari izmanto nelielu daudzumu Petit Verdot savos sarkanvīnos. Dažas Kalifornijas vīna darītavas pat ir nostājušās pret vēsturiskām tendencēm un izmanto Petit Verdot kā dominējošo šķirni savos vīnos.