Petit Verdot

Petit Verdot

Petit Verdot šķirne ir viena no 6 oficiālajām šķirnēm, kuras izmanto sarkanvīnu ražošanā Bordo reģionā Francijā. Parasti to izmanto kā sastāvdaļu, kas piešķir pikantumu un bagātina vīna garšas buķeti. Parasti šī šķirne veido 1 līdz 3 procentus no vīna izmantoto ogu daudzuma, lai izmanotu tikai tās izcilākās un dominējošākās īpašības.

Petit Verdot ir tumša purpura krāsa un bagātīgs miecvielu klāsts – tiešī šīs īpašības ogas piedot vīniem, kuros tās izmanto. Tā kā Petit Verdit nogatavojas samērā vēlu, turklāt ražas novākšanas laiks parasti ir ļoti lietains, Bordo reģionā to pamazām aizvieto Carmenere šķirne.

Petit Verdot plantācijām ir tendence palielināties Kalifornijā, jo šeit ir izcili apstākļi to audzēšanai. Daudzi prestiži un uz augstu kvalitāti orientēti vīndari izmanto nelielu daudzumu Petit Verdot savos sarkanvīnos. Dažas Kalifornijas vīna darītavas pat ir nostājušās pret vēsturiskām tendencēm un izmanto Petit Verdot kā dominējošo šķirni savos vīnos.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Gain Fast piedāvā jaunu videoklipu

Neilgi pēc Gain Fast otrā albuma “Tas Nav No Zemes Šīs” iznākšanas, grupa saviem klausītājiem piedāvā noskatīties savu pirmo video klipu, kurš tapis albuma tituldziesmai “Tas Nav Uz Zemes Šīs”....