Carmenere

Carmenere

Carmenere vīnogu šķirnes vīnogu dārzi kādreiz bija ļoti izplatīti Francijas dienvidrietumu reģionā Bordo (Bordeaux). Šī vīnogu šķirne ir viena no sešām, kuras ir atļauts izmantot Bordeaux sarkano vīnu ražošanā. Taču, sakarā ar to, ka katru gadu nācās sastapties ar Carmenere vīnogu nogatavošanās problēmām, tagad tās ir praktiski neiespējami atrast Bordo reģionā.

Mūsdienās Carmenere pārsvarā tiek izmantota Čīlē, kur tās tika ievestas 1850.gadā. Sākotnēji tās kļūdaini tika uzskatītas par Merlot un vēl joprojām nereti Čīlē tiek sauktas par Merlot.

Carmenere ir laba vīnogu šķirne, kura tiek izmantota blendēs, taču, ja tiek izmantota kā vienīgā šķirne, rezultātā tiek iegūti ne ar ko neievērojami vīni. Šie vīni ir ļoti saldi un nobrieduši un nav paredzēti uzglabāšanai.

Pēdējos gados daudzi Čīles vīndari ir mēģinājuši radīt vīnus tikai no Carmenere vīnogām, taču par tiem reti ir vērts maksāt, salīdzinot ar citu sarkano vīnogu šķirņu vīniem.

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ivarssons
Piekrītu, Carmener(Chile)var teikt ir ideāls savienojumā ar visa veida liellopu gaļu. Ļoti pilns un sabalancēts, ar pipariņu!
09.11.2008. plkst. 13:17
Dace
Neizdevies carmenere apraksts, ar šo vīnogu šķirni Čīle slavena visā pasaulē, iespējams aparksts gatavots, izmantojot ļoti senu literatūru. Čīlē carmenere vīnogas saglabājās, jo tās neskāra filokseras epidēmija kā tas notika Francijā. IWSC u.c. pasaules atzītākajos gadatirgos no carmenere gatavotie vīni katru gadu saņem godalgas. Manuprāt vismaz gadu ozolkokā izturēta carmenere lieliskākais kompanjons ir steiks, tai pat laikā šo vīnu var pasniegt arī pie deserta, kas gatavots no tumšās šokolādes. Labā carmenere pieredzējis vīnu cienītājs noteikti atradīs pievilcīgus tumšās šokolādes aromātus.
11.12.2007. plkst. 15:33
Jānis Asariņš
Nepiekrītu šo vīngu šķirnes nonicinājumam. Carmenere vīnogu šķirnes ir ļoti īpašas gan ar to, ka no tām gatavots vīns ļauj izgaršot vīna vēsturi, gan arī tieši Carmenere kā ideāla piedeva ēdienam varētu tikt dēvēts kā latviskākais - latviešu virtuvei piemērotākais. Manuprāt neviens cits vīns tik labi nesader kopā ar latviešu gaumē kūpinātu cūkgaļu kā tieši carmenere. Ļoti populārs maisījums Carmenere - Shiraz arī ir fantastiski labs pie kūpinājumiem, medījuma un BBQ.
29.11.2007. plkst. 22:13

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Katra alkohola molekula ir mazāka par metra miljardo daļu un sastāv no dažiem skābekļa, oglekļa un ūdeņraža atomiem

Pasākumi

Pabeigta Ozoliņa filmas uzņemšana

Nupat kā pabeigta režisora Mika Ozoliņa pirmās pilnmetrāžas filmas „3 of Us” uzņemšana. Ozoliņš kā scenārists un režisors jau ilgāku laiku bija gatavojies strādāt profesionāli...