Grignolino

Grignolino

Grignolino ir sarkano vīnogu šķirne, kas aug praktiski tikai Pjedmontas (Piedmont) reģionā Itālijas ziemeļos. No šīm vīnogām tiek ražoti sausie vīni ar delikātu aromātu buķeti.

Grignolino vīni ir vai nu viegli sarkanie vīni vai atsvaidzinoši aromātiski rozā vīni. Vislabāk šos vīnus baudīt vēsus un jaunus.

Vīniem, kas iegūti no Grignolino vīnogām ir raksturīgs augsts skābuma līmenis un maz tanīnu. Šie vīni lieliski iederas pie salami vai vidēji pikantiem sieriem, kā arī pie liellopa gaļas.

Vīnogas nosaukums cēlies no vietējā dialekta vārda, kas nozīmē „vīnogu sēkliņas”. Tiek uzskatīts, ka nosaukuma izcelsmes pamatā ir fakts, ka šīs vīnogu šķirnes katra vīnoga ir pārpilna ar kauliņiem jeb sēkliņām.

Grignolino vīnogas nogatavojas lēni, tāpēc ir vislabāk piemērotas siltākām teritorijām, kurās ir garas vīnogu audzēšanas sezonas. Savu briedumu šīs vīnogas sasniedz tikai oktobra sākumā.

Šī vīnogu šķirne, iespējams, radusies Ziemeļitālijā, kur ir Grignolino vīnogām atbilstošs klimats, lai iegūto vīnu garša iederētos kopā ar vietējiem ēdieniem.

Ārpus Itālijas Grignolino vīnogu šķirne ir retums un praktiski netiek audzēta.

 

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
jāpameklē veikalos, pirmo reiz dzirdu...
20.08.2007. plkst. 13:45
alkohols mani neaizrauj
20.08.2007. plkst. 12:06
krāsa jau tā vislabākā:)
20.08.2007. plkst. 10:56
Atkal, kas interesants. Nez, cik šāds brīnums maksā...
20.08.2007. plkst. 08:31
Neesmu vīnu speciālists,
20.08.2007. plkst. 06:57

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Labs galda vīns ir jāatver un jādekantē 1 līdz 24 stundas pirms pasniegšanas, lai maksimizētu tā smaržu un garšu