Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese ir galvenā Ziemeļitālijas Toskānas reģiona vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti Chianti, kā arī Brunello di Montalcino vīni.

Sangiovese vīni ir ar pikantu garšu, labu skābuma līmeni, vieglu struktūru un vidēju konsistenci. Lai gūtu labākus rezultātus, tās parasti tiek blendēti ar citām vīnogām – Ziemeļitālijā parasti ar Cabernet Sauvignon „Super Tuscan” blendēs.

Interese par Sangiovese vīnogām pakāpeniski pieaug, palielinoties stādījumu patībām Kalifornijā un citur pasaulē.

Tā kā Sangiovese vīnogas spēj radīt maigus vīnus ar skābuma līmeni, kas labi iederas kopā ar daudziem ēdieniem – praktiski ar jebkuru sarkano gaļu - , daudzi vīndari mīl eksperimentēt ar šīm vīnogām blendējot ar daudzām sarkano vīnogu šķirnēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Armēņi apgalvo, ka Noass pirmos vīnogu stādus iestādīja viņu valstī

Pasākumi

Grupa „Ēnas” mūk no „skūtgalvjiem”

Šobrīd aizrit pēdējie darbi ap grupas pirmo albumu, kas tika ierakstīts jau vasarā, notiek aktīva koncertēšana dažādos pasākumos, piedalīšanās konkursos, taču neskatoties uz to,...