Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese ir galvenā Ziemeļitālijas Toskānas reģiona vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti Chianti, kā arī Brunello di Montalcino vīni.

Sangiovese vīni ir ar pikantu garšu, labu skābuma līmeni, vieglu struktūru un vidēju konsistenci. Lai gūtu labākus rezultātus, tās parasti tiek blendēti ar citām vīnogām – Ziemeļitālijā parasti ar Cabernet Sauvignon „Super Tuscan” blendēs.

Interese par Sangiovese vīnogām pakāpeniski pieaug, palielinoties stādījumu patībām Kalifornijā un citur pasaulē.

Tā kā Sangiovese vīnogas spēj radīt maigus vīnus ar skābuma līmeni, kas labi iederas kopā ar daudziem ēdieniem – praktiski ar jebkuru sarkano gaļu - , daudzi vīndari mīl eksperimentēt ar šīm vīnogām blendējot ar daudzām sarkano vīnogu šķirnēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Ziemassvētki tad un tagad

Ziemassvētki – laiks, kad diena ir visīsākā un nakts – visgarākā. Pēc Ziemassvētkiem saulīte sāk atgriezties un dienas stiepjas garākas....