Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese ir galvenā Ziemeļitālijas Toskānas reģiona vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti Chianti, kā arī Brunello di Montalcino vīni.

Sangiovese vīni ir ar pikantu garšu, labu skābuma līmeni, vieglu struktūru un vidēju konsistenci. Lai gūtu labākus rezultātus, tās parasti tiek blendēti ar citām vīnogām – Ziemeļitālijā parasti ar Cabernet Sauvignon „Super Tuscan” blendēs.

Interese par Sangiovese vīnogām pakāpeniski pieaug, palielinoties stādījumu patībām Kalifornijā un citur pasaulē.

Tā kā Sangiovese vīnogas spēj radīt maigus vīnus ar skābuma līmeni, kas labi iederas kopā ar daudziem ēdieniem – praktiski ar jebkuru sarkano gaļu - , daudzi vīndari mīl eksperimentēt ar šīm vīnogām blendējot ar daudzām sarkano vīnogu šķirnēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 25. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Ansim Artumam – 100

Laikā no 2008.gada 4.jūlija līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a) apmeklētāji varēs apskatīt viena no Latvijā iemīļotākajiem...