Cabernet Franc

Cabernet Franc

Cabernet Franc ir sarkanā vīnoga, kas bieži tiek izmantotas Bordeaux vīnu blendēs, lai dzērienam piešķirtu skābumu un aromātu. Cabernet Franc parasti tiek izmantota kā mazākuma komponente (10% - 15%) blendē ar citām vīnogu šķirnēm, piemēram, Merlot un Cabernet Sauvignon, tomēr daudzi ražotāji tirgo 100 % Cabernet Franc vīnus ar ievērojamiem panākumiem. Jāteic gan, ka vienīgais patiesi ievērības cienīgais Cabernet Franc vīns ir Chateau Cheval Blanc, kas atrodas Saint Emilion (Francija).

Ģenētiskā izpēte norāda, ka šīs vīnogas ir Cabernet Sauvignon vecāki. No Cabernet Franc vīnogām darītie vīni ir ar izteiktāku augļu garšu kā Cabernet Sauvignon.

Cabernet Franc labi iederas kopā ar mājputnu gaļu, lazanju, Tuvo Austrumu ēdieniem, veģetāro piccu un grieķu ēdieniem.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
tie viini tak ir mezoniigi daudz, nav jau nemaz reaali vinjus visus nogarshot...
09.07.2007. plkst. 14:13
Šis vīns man ne sevišķi >>
09.07.2007. plkst. 09:15

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Līdz pat 17.gadsimta vidum Francijas vīndari neizmantoja korķus. Tā vietā viņi pudeles aizdarīja ar eļļā piesūcinātām lupatām

Pasākumi

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pienesums Eiropas kultūras galvaspilsētai Viļņai

Šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Viļņā, noslēdzot vienu no nozīmīgākajiem Lietuvas tūkstošgades programmas projektiem, 20.jūnijā notiks svinīga Nacionālās mākslas galerijas...