Sarkanās vīnogu šķirnes

Maurodafni vīnogas

Maurodafni vīnogas (5)

Maurodafni vīnogas tiek audzētas vienīgi Grieķijas pilsētas Patras apkārtnē un no tām gatavo saldos deserta vīnus pēc solera tehnoloģijas (līdzīgi kā madeiru, šeriju, muskat un muskadelle vīnus, kā arī balzāmu un šerija etiķus).

Vīna ražotnes dibinātājs esot Bavārietis...

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon (2)

Cabernet Sauvignon bieži vien tiek saukts par „Sarkano vīnu karali”. Tās ir dominējošās vīnogas Francijas Bordeaux reģionā un ir atrodamas praktiski jebkurā nopietnā vīnogu audzēšanas reģionā.
No Cabernet Sauvignon vīnogām tiek iegūti īpašas garšas vīni, kuriem ir...

Gamay

Gamay

Gamay ir vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti labākie Beaujolais reģiona (Francija) vīni.
Tā kā vīni, kas ražoti no Gamay vīnogām ir viegli, ar zemu alkohola, bet augstu skābuma līmeni, kā arī ar ļoti izteiktu augļu garšu, pastāv ļoti trausla robeža, kuru pārkāpjot vīns...

Barbera

Barbera

Barbera ir sarkano vīnogu šķirne, kas sevišķi izplatīta Itālijā.  Garšas buķetes ziņā tās vīniem ir kopīgas īpašības ar Cabernet Sauvignon, tomēr šiem vīniem ir augstāka skābuma pakāpe, kas padara tos piemērotākus ar garšvielām bagātiem ēdieniem, kuros izmantotas...

Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese ir galvenā Ziemeļitālijas Toskānas reģiona vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti Chianti, kā arī Brunello di Montalcino vīni.
Sangiovese vīni ir ar pikantu garšu, labu skābuma līmeni, vieglu struktūru un vidēju konsistenci. Lai gūtu labākus rezultātus, tās parasti...

Malbec

Malbec (4)

Malbec ir viena no sarkano vīnogu šķirņu „lielā sešinieka”, kas ir atzīta Francijas Bordeaux reģiona sarkano vīnu ražošanā. Bordeaux Malbec vīnogas tiek izmantotas tāpat kā šefpavārs izmanto garšvielas – malbec vīnogas tiek kombinētas ar citu vīnogu šķirnēm un tikai...

Petit Verdot

Petit Verdot

Petit Verdot šķirne ir viena no 6 oficiālajām šķirnēm, kuras izmanto sarkanvīnu ražošanā Bordo reģionā Francijā. Parasti to izmanto kā sastāvdaļu, kas piešķir pikantumu un bagātina vīna garšas buķeti. Parasti šī šķirne veido 1 līdz 3 procentus no vīna izmantoto ogu...

Carignane

Carignane (1)

Carignane vīnogu šķirne ir viena no izplatītākajām visā pasaulē. Tās popularitāte skaidrojama gan ar lielo ogu ražu, gan arī ar īpašībām, ko šīs ogas piedod vīniem. Vīnam, kas ražots no šīs šķirnes ogām, pārsvarā ir sarkanajiem augļiem raksturīgas īpašības, tumši...

Carmenere

Carmenere (3)

Carmenere vīnogu šķirnes vīnogu dārzi kādreiz bija ļoti izplatīti Francijas dienvidrietumu reģionā Bordo (Bordeaux). Šī vīnogu šķirne ir viena no sešām, kuras ir atļauts izmantot Bordeaux sarkano vīnu ražošanā. Taču, sakarā ar to, ka katru gadu nācās sastapties ar...

Dolcetto

Dolcetto (3)

Dolcetto šķirni izmanto mīkstu, patīkamu un augļainu vīnu ražošanā, kas paredzēti patērēšanai uzreiz pēc ražošanas. Plaši šos vīnogulājus audzē Pjedmontas reģionā Itālijā, tomēr plantācijām ir tendence samazināties. Ir nelielas plantācijas arī Kalifornijā un citos...

Grenache

Grenache (4)

Grenache vīnogu šķirnei ir raksturīgas ļoti saldas ogas, un pēc stādījumu platības tā ir viena no izplatītākajām vīnogu šķirnēm pasaulē. No Grenache vīnogām ražotiem vīniem, kad tie ir jauni, ir raksturīgs augļu un garšvielu aromāts. Šie vīni parasti ir ar gaišu krāsu...

Pinot Noir

Pinot Noir (2)

Pinot Noir ir vienas no visgrūtāk audzējamām vīnogām, lai no tām iegūtu kvalitatīvu vīnu. Taču tai pat laikā no šīm vīnogām iegūtais vīns ir viens no vislabākajiem, ja audzēšanas process ir noritējis pareizi. Šīm vīnogām ir ļoti specifiskas prasības to audzēšanai –...

Petit Sirah/Petite Sirah/Petit Syrah/Petite Syrah

Petit Sirah/Petite Sirah/Petit Syrah/Petite Syrah

Šie visi ir vienas sarkano vīnogu šķirnes nosaukumi. Mēs zinām, ka lielākā daļa Kalifornijas Petite Syrah patiesībā ir Durif šķirnes vīnogulāji, kas radīti Francijā 19. gadsimta beigās, Doktoram Durifam sakrustojot Syrah un Peloursin šķirnes. Laikā gaitā tā no Francijas...

Merlot

Merlot (1)

Merlot vīnoga ir tuvākais radinieks Cabernet Sauvignon vīnogām daudzās jomās. Tām ir zemāks tannīnu līmenis, un no tām ražotie vīni nobriedinās ātrāk un ir ar maigāku struktūru. Lai padarītu maigāku vīnu garšu, Merlot bieži tiek kombinētas ar Cabernet Sauvignon vīnogām....

Pinot Meunier

Pinot Meunier (2)

Pinot Meunier vīnoga ir visnozīmīgākā Champagne reģiona (Francija) vīnoga. Tā ir viena no 3 autorizētām vīnogām, no kurām ir atļauts ražot šampānieti (kopā ar Chardonnay un Pinot Noir).
Pinot Meunier ir radusies Pinot Noir mutāciju rezultātā un ir pazīstamas jau kopš...

Grignolino

Grignolino (5)

Grignolino ir sarkano vīnogu šķirne, kas aug praktiski tikai Pjedmontas (Piedmont) reģionā Itālijas ziemeļos. No šīm vīnogām tiek ražoti sausie vīni ar delikātu aromātu buķeti.
Grignolino vīni ir vai nu viegli sarkanie vīni vai atsvaidzinoši aromātiski rozā vīni. Vislabāk...

Tinta Barroca

Tinta Barroca

Tinta Barroca ir ātri ienākoša vīnogu šķirne, kas ātri nogatavojas. Vīnogulājiem raksturīgi lielu un ar plānu mizu apveltītu ogu bagātīgi ķekari. No šīs šķirnes ražo vīnus ar maigām garšām, vīniem raksturīgas izteiktas pēcgaršas. Vislabāk vīnogulāji jūtas vēsākos...

Cabernet Franc

Cabernet Franc (2)

Cabernet Franc ir sarkanā vīnoga, kas bieži tiek izmantotas Bordeaux vīnu blendēs, lai dzērienam piešķirtu skābumu un aromātu. Cabernet Franc parasti tiek izmantota kā mazākuma komponente (10% - 15%) blendē ar citām vīnogu šķirnēm, piemēram, Merlot un Cabernet Sauvignon, tomēr...

Touriga Nacional

Touriga Nacional

Touriga Nacional ir vislabākās vīnogas, kas tiek blendētas portvīnos. Tās ir izmantotas portvīnu ražošanā jau kopš 18.gadsimta.
Touriga Nacional ir agri nogatavojošās vīnogas, no kurām ražotie vīni ir ar dziļu krāsu, intensīvu augļu aromātu un garšu. Šī vīnogu šķirne...

Mourvedre

Mourvedre

Mourvedre ir vēlu nogatavojošās sarkano vīnogu šķirne, kuras ir plaši izplatītas Francijā un Spānijā gar Vidusjūras piekrasti. Mourvedre tiek izmantota Rhone upes ielejā (Francijā) Cotes du Rhone un Chateauneuf du Pape blendēs.
Mourvedre vislabākās īpašības sasniedz...

Translate

Šodien

2018. gada 18. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Labs galda vīns ir jāatver un jādekantē 1 līdz 24 stundas pirms pasniegšanas, lai maksimizētu tā smaržu un garšu

Pasākumi

Rīgā koncertēs šīgada Eiropas lielāko festivālu Hedlaineri "Faith No More"

Koncertaģentūra "FBI" paziņo: 1. jūlijā Rīgā, "Sapņu fabrikā", koncertu sniegs ietekmīgie amerikāņu alternatīvā roka meistari, Roskildes un "Download"...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0