Pasaules slavenību vīni

Komentāri (6) Augošā secībā

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Zaļa Zeķe
Es tagad adu tādu pašu džemperkleitu kā meitenei bildē. Varat pasekot līdzi, kā man klājas ar adīšanu: www.kameja.lv/catalog/dzijas
20.11.2009. plkst. 10:39
Malacis ,lidija kaut ar ne pa rakstiņa tēmu ,
20.12.2007. plkst. 20:04
Luuk mans stasts par atmiljaa palikusho patiesham smalko dzereienu..Karstviinu ar Ziemassveetku garshu...un arii iesaku so viinu (karstviinu) celt ikvienam sajos sveetkos galdaa! Pashu gatavots,ar miilestiibu un tieshaam ar Ziemassvetku gashu! Prieciigus sveetkus noveelu ikvienam!
14.12.2007. plkst. 10:33
Karstvīns ar ziemassvētku garšu 0,75 l sarkanvīna 2 EK cukura sīrupa 1 TK piparkūku garšvielu 2 citrona šķēlītes Traukā ielej vīnu, pievieno garšvielas un uzkarsē. Kad dzēriens nedaudz pastāvējis, to caur sietiņu nolej sakarsētās glāzēs. Un veel....Gatavojot karstos kokteiļus, jāatceras, ka tos nedrīkst uzvārīt. Karstos dzērienus nav arī ieteicams atsildīt. Dzērienus karsē uz lēnas uguns līdz 70 grādu temperatūrai un pasniedz īru kafijas vai karstvīna krūzēs. Patiešām, temperatūra ir nosacījums, kas lielā mērā ietekmē visus tālākos procesus, tāpēc, karstvīnu gatavojot, nevajag atiet nost no plīts. Vīnam patīk, ka to uzrauga. Reizēm mēdz pievienot arī kādu malku konjaka, ruma, viskija vai brendija. Tos pielej īsu brīdi pirms karsēšanas beigām vai arī sakarsē atsevišķā traukā un tad pielej gatavajam karstvīnam. Karstvīnam var pievienot anīsa zvaigznītes gabaliņus. Taa smarza...veel tikai klaat pašceptas piparkūkas un priecīgus visiem tuvojošos gaishos, baltos svētkus!
14.12.2007. plkst. 10:25
murraa un koka palodzes uz kuraam zied omītes pashas audzētas pukes un liepziedu teejas smarza vai speka pīrādziņi, kas tikko izvilkti no krāsns ar brūnām mugurinaam luugtin lūdzas,lai tos nogaršo. Ljoti milji skiet tas,ka ikvienaa lauku maajaa ir kaads milji iekartots stūrītis...tik omulīgs...piits grozinsh ar dzijas kamoliishiem un kresls apsegts ar austu segu.omiites nepabeigta vilnas zekiite un pati omiite ar apsietu lakatiņu ap galvu rosīga un smaidīgu sejiņu ar paaris krunciņām...bet tik miljaam.. sagaidījusi mazmeitiņu...tas ir tik aizkustinoši un miilji...vienkarshi .Taas dienas vakaraa man bija veesi...un vecmāmiņa pagatavoja uz lielaas lauku pliits manaa skatījumā ljoti smalku dzerienu...nekaa samākslota, nekaadu konservantu...viss dabiibigs, tik lieliski smaržoja...shis man skiet un ir palicis kaa vissmalkākais dzēriens...Manas omītes gatavots, jo izvēlētais tā dēvētais gatavais karstvīs tetrapakās vai pudelēs – par spīti visiem apgalvojumiem, ka tas ir labas kvalitātes, līdz pilnībai sagatavots dzēriens nav nebuut smalks. Diemžēl bēdīgā patiesība ir tāda, ka šajos variantos lielākoties tiek izmantoti zemas un pat ļoti zemas kvalitātes vīni, kuru garšu mēģina saglābt ar lielu cukura daudzumu, un šī kombinācija ir tieši tā, kas karstvīna baudīšanu patiešām spēj padarīt par mocībām!
14.12.2007. plkst. 10:24
Otrās adventes svecītes liesmiņa spoži spīdēja daudzās mājās...Tuvojas Ziemassvētki - laiks, kad diena ir visīsākā un nakts visgarākā. Pirmie Z-sv rotājumi priecēja acis vismaz jau mēnesi atpakaļ...ak, kā cilvēki steidz un nevar vien laikam sagaidīt šos svētkus. Mandarīnu bums veikalos un apelsiisīni ar ripo pa rimi grīduJ visi steidzas tos kert un baudīt. Arī piparkūku smarža ik pa laikam gaisā virmo un arī eglītes tiek tirgotas un cilvēki traucas kā traki iepirkt dāvanas. Saucas ziema ir klaat...no sniedziņa ne minjas..labi,ka vismaz vienaa kompozīcijā ir maksliigais sniegs, bet nu jaa...termometra stabiņu aiz loga jau ar to nedabūsi uz zilo josliņu taapeec baudu to,ka nav jaasalt, kaut arii shalliti uzadīju Sogad vismaz nesalst deguns...bet..par veidu,kaa sasildiities jau jāpadomā vienmēr! Nu luuk...jo tumšāki klust vakari, jo vairaak sirds tiecas pēc siltuma un mājīguma. Vienam tās varētu būt sveces un silta tēja, citam – aromātiska karstvīna glāze. Ne velti karstvīnu un groku dēvē par dvēseles sildītājiem un pirmo palīdzību pret nosalušām kājām un depresiju. Par atmiņā vispalikušāko smalko dzērienu....pirmais varbūt daudziem ienaak praataa kaads ljoti dargs viins vai viskijs...citam varbūt kaads ljoti nashkiigs saldējuma kokteilis ar kokteilj-kirsiiti vai apelsīna skeeliiti, man tas ir Karstvīns ar ziemassvētku garshu,ko es arī vēsajos vakaros meedzu pagatavotu un Ziemassvētkos iesaku izbaudiit ikvienam! So garshu un smarzu es atceros uzreiz lasot portaala rakstu un uzduroties sim konkursam par atmiņā vispalikushaako dzērienu.... Kad kārtējā sestdienas diena bija klaat es agri pamodos un posos ciemos pie vecmāmiņas uz lauku maaju, jo taa ir mana omulības sala. Lauku stilam un maajai ir universaala pievilcība, neatkarīgi no taa vai maaja ir veca vai jauna...visvairaak jau pievelk un piesaista silts krasns mūrītis, kur kakene ar kakeeniem murraa un koka p
14.12.2007. plkst. 10:23

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Kalifornijā vīnogas pirmo reizi tika iestādītas 1769.gadā

Pasākumi

Iļģuciema sieviešu cietuma KIAP ‘Mirjama’ tēlotājmākslas studijas audzēkņu darbu izstāde “PIESKĀRIENS BRĪVĪBAI”

Brīvība. Katra paaudze šī vārda semantiku piepildījusi ar savu saturu. Kara un spaidu apstākļos ir citāda izpratne par brīvību, miera un labklājības apstākļos citāda. Bet neviena...