Tējas balinātāji un saldinātāji

Tējas balinātāji un saldinātāji

Piens
Tējas uzlējuma maisījums ar pienu veido barojošu, cilvēka organismam viegli asimilējamu dzērienu ar stimulējošām un nostiprinošām īpašībām. Piens satur vairāk nekā simts barojošu vielu un cilvēkam nepieciešamu vitamīnu.

Untitled 6.jpg - 24.44 KBSvaigu, neraudzetu pienu reizēm kuņģis slikti pārstrādā, bet tēja diezgan veiksmīgi izlabo piena trūkumus, atvieglojot tā asimilāciju organismā. Turklāt augu taukvielas un olbaltumvielas, kas ir tējas šķīdumā, sajaucoties ar piena dzīvnieku taukvielām un olbaltumvielām, rada īpaši barojošu, vērtīgu kompleksu, kas papildināts ar daudz vitamīniem un stimulējošām vielām.
Piens mīkstina kofeīna iedarbību, bet tējas teanīns mīkstina svaiga piena rūgšanas negatīvo iedarbību uz kuņģa gļotādu.
Tēja ar pienu ir labs profilakses līdzeklis. Īpaši noderīgs šis dzēriens ir nieru un sirds slimību gadījumā un kā stiprinošs līdzeklis distrofiju, centrālās nervu sistēmas novājināšanās un poliartrītu gadījumos. Bet arī pilnīgi veselam cilvēkam – vai tas ir sportists, vai zinātnieks – stipra smaržīga tēja ar pienu ir brīnišķīgs dzēriens jebkurā dienas laikā.
Arī gatavojot tēju ar pienu, uzlējums ir jāgatavo pēc visiem rakstītiem un nerakstītiem priekšrakstiem un pat vēl rūpīgāk.

Cukurs

Untitled 8.jpg - 30.15 KBTēju mēdz saldināt ar īpašu cukuru, kas izkristalizējies lielos graudos. No lielākā gabala atskalda gabaliņus un met tējas tasē.
Cukuram var ļaut izkristalizēties arī ap kociņu. Tā ir atraktīva alternatīva ierastā cukura cienītājiem – kociņš tikai jāiegremdē dzērienā un var lietot kā cukurgailīti.

Un kur nu vēl cukurniedru, vaniļas vai zemeņu krēma un citu garšu cukurs!

Citi saldinātāji
Untitled 10.jpg - 49.01 KBSaldināšanai var izmantot arī medu, bet tā samērā agresīvais aromāts spēj nomākt tējas aromāta buķeti. Tas pats var attiekties arī uz ievārījumu.

Veikalos piedāvāarī sīrupus, kas dzērienam piešķir īpašu garšu un aromātu. Tiesa, labāk tos izmantot kā piedevu desertiem. Cita lieta, ja lietojat aromatizētos tēju maisījumus, kuru garšu un aromātu kokteili rožu, aprikožu, ķiršu vai citi sīrupi tikai papildina.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Klajā nācis Eros Ramazzotti jaunais albums “Ali e Radici”

Šonedēļ mūzikas izdevniecības “Sony Music” apgādā dziedātājs Eros Ramazzotti laidis klajā savu vienpadsmito studijas albumu “Ali e Radici” (“Spārni un saknes”)....