Tējas svētku galdam un aukstiem ziemas vakariem

Tējas svētku galdam un aukstiem ziemas vakariem

Kad aiz loga sals „kniebj” degunā, mēs mēdzam sildīties izdzerot krūzi siltas kafijas vai tējas. Svētkiem tuvojoties, iesakām tradicionālo un ikdienišķo tēju padarīt mazliet neikdienišķāku un pagatavot kādu tējas kokteilīti.

Lūk, dažas receptes interesantām idejām un gardai tējai:

Apelsīnu tēja

Katlā liek 25 g apelsīnu mizas un 10 g citronu mizas, ievieno 50 g apelsīnu sīrupa un 25 g sausās tējas. Visu pārlej ar 1 l verdoša ūdens, ļauj 5 minūtes ievilkties un pasniedz.

Tēja ar upeņu sulu

Stipras tējas uzlējumam ļauj 5 minūtes ievilkties, pēc tam ¾ glāzes piepilda ar tēju, bet ¼ - ar uzkarsētu upeņu sulu.
Līdzīgi gatavo ananāsu tēju, aveņu, aprikozu, mežrozīšu augļu, bumbieru un citas tējas.

Karstā tējas limonāde

Tējkaroti citronu un tējkaroti kazeņu sīrupa sajauc glāzē ar 20 g medus, pievieno gabaliņu citrona un pēc tam glāzi piepilda ar stipru nostādinātu tēju.

Tēja ar sarkanvīnu

Glāzē ar karstu stipru tēju ielej glāzīti (30 – 35g) sarkanvīna vai sarkanā portvīna.

Tēja ar garšvielām

0,5 l ūdens uzvāra 2 krustnagliņas un gabaliņu ingvera saknes. Novārījumam pievieno 3 tējkarotes sausās tējas un ļauj uzlējumam 5 minūtes ievilkties. Pēc tam izkāš un pievieno 0,5 l karsta vārīta piena. Pasniedz glāzēs ar glāzturi.

Senā tējas recepte

Labi sajauc 3 tasītes stipras tējas, tasīti medus un tasīti degvīna. Visu uzvāra. Pasniedz mazās tasītēs. Šis dzēriens ir sevišķi noderīgs pēc pastaigām ziemā, vieglas saaukstēšanās, kā arī nespēka gadījumā.

Tējas flips

Glāzē labi sajauc vienu olas dzeltenumu, ēdamkaroti citronu sulas, ēdamkaroti cukura un tējkaroti ruma. Visu atšķaida ar ½ glāzi aukstas, stipras tējas un pievieno aukstu pienu. Tējas flipu vislabāk gatavot lielā traukā apmēram 10 vai 15 cilvēkiem. Gatavo flipu pilda kokteiļa glāzēs, kurās ievietots pa gabaliņam ledus.

Groks

Glāzei saldas, stipras tējas pievieno tējkaroti konjaka un ēdamkaroti ruma. Dzer karstu. Groks ir ātri sildošs dzēriens, patīkams pēc pastaigām ziemā, drēgnās rudens dienās, vieglas saaukstēšanās gadījumā. Groks veicina sviedru atdalīšanos.

Tējas dzēriens

Notīrītu citronu vai 2 apelsīnus sagriež plānās šķēlītēs, apber ar ½ glāzi cukura un pārlej ar 50 g konjaka vai ruma maisījumam ļauj 20 – 30 minūtes nostāvēties, pēc tam visu pārlej ar litru aukstas, stipras tējas. Pirms pasniegšanas maisījumam pielej pudeli šampanieša. Šo dzērienu pasniedz augstajās kokteiļa vai limonādes glāzēs, kurās ievietots pa gabaliņam ledus. ja tējas dzeršanā piedalās bērni, dzērienu gatavo bez ruma, bet pirms pasniegšanas šampanieša vietā pielej gāzēto ūdeni.

Auksta riekstu tēja

Glāzē ar aukstu tēju ielej 30 g riekstu sīrupa un 20 g auksta, vārīta piena. Visu sajauc.
Līdzīgi var sagatavot auksto medus tēju: uz glāzi aukstas tējas ņem 30 g medus un 30 g auksta piena. Tēju vēlams sajaukt lielā traukā. Dzērienu pasniedz kokteiļa glāzēs kopā ar gabaliņu ledus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 09. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viduslaikos vīns tika izmantots kā valūta

Pasākumi

Kopīgu albumu izdos Elīna Garanča un Anna Ņetrebko

Februārī mūzikas izdevniecības “Deutsche Grammophon” apgādā klajā nāks latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas un Krievijā dzimušā soprāna Annas Ņetrebko albums ar Vinčenco...