Aukstie tējas dzērieni

Aukstie tējas dzērieni

Tējas var būt ne tikai tonizējošas, bet arī atsvaidzinošas. Ir virkne auksto tējas dzērienu recepšu. Izmēģini kādu no šīm!

Aveņu tēja
Glāzē ielej 30 ml aveņu sīrupa, 20 ml piena un 100 ml stipras tējas bez cukura. Dzērienu pasniedz stipri atdzesētu. Devas norādītas vienai porcijai.

Citronu tēja

Pagatavo tēju. Kad tā atdzisusi, pievieno citronu sulu, cukuru un ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas glāzē pielej gāzēto minerālūdeni. Vienai porcijai ņem 2 g tējas, 100 ml ūdens, 1 daiviņu citrona, 20 g cukura, 100 ml minerālūdens.

Zemeņu tēja
Aukstu, stipru tēju lej zemeņu sīrupā un citronu sulā, labi samaisa. Pievieno cukuru un pasniedz,
Uz 4 porcijām – 0,5 l stipras tējas, 120 ml zemeņu sīrupa, 20 ml citronu sulas, 50 g smalkā cukura.

Ābolu tēja

Aukstu, stipru tēju sajauc ar ābolu un citronu sulām un cukuru, un tā ir gatava lietošanai.
Uz 4 porcijām ņem 0,5 l stipras tējas, 250 ml ābolu sulas, 1 daiviņu citrona, 100 g cukura.

Apelsīnu tēja
Glāzē lej apelsīnu sīrupu, pienu un nesaldinātu stipru tēju. Uz vienu porciju ņem 30 ml apelsīnu sīrupa, 20 ml piena un 100 ml stipras tējas.

Tēja ar meža zemeņu sulu

Aukstu, stipru tēju samaisa ar meža zemeņu sulu, lej glāzēs, pievieno gabaliņu citrona un ledus kubiņus.
Vienai porcijai nepieciešams 150 ml tējas, 50 ml meža zemeņu sulas, 1 daiviņa citrona, ledus kubiņi.

Persiku tēja
Glāzē lej persiku sulu, pienu un pievieno stipru tēju bez cukura. Pasniedz stipri atdzesētu.
Vienai porcijai nepieciešams 20 ml piena, 40 ml persiku sulas, 80 ml stipras tējas.

Tēja ar saldējumu
Glāzē ielej atdzesētu tēju, cukura sīrupu, pievieno saldējumu un samaisa. Maisījuma virspusē uzspiež putukrējumu.
Vienai porcijai nepieciešams 150 ml stipras tējas, 300 ml cukura sīrupa, 50 g saldējuma un 10 ml 35% putukrējuma.

Dzēriens „Aukstais medutiņš”
Olas dzeltenumu saputo ar medu un pielej karstu stipru tēju. Uzliek uz uguns un maisot pievieno citronu sulu. Atdzesē, lej glāzēs vai pokālos. Virs dzēriena liek sakultus olu baltumus ar cukuru, sulu vai citrona miziņu.
Četrām porcijām nepieciešams 100 g medus, 2 olas, 500 ml stipras tējas, 100 g smalkā cukura un 2 citroni.

Medus tēja

Glāzē ieliek ledu, samaisa un pielej stipru tēju bez cukura. Dzērienu pasniedz stipri atdzesētu. Vienai porcijai ņem 30 g medus, 30 ml piena un 100 ml stipras tējas.

Riekstu – tējas dzēriens

Glāzē lej riekstu sīrupu, aukstu vārītu vai pasterizētu pienu, samaisa un pievieno nesaldinātu, stipru tēju. Dzērienu pasniedz stipri atdzesētu. Vienai porcijai nepieciešams 40 ml riekstu sīrupa, 40 ml piena, 120 ml stipras tējas.

Olu tēja

Glāzē lej aveņu sīrupu, pievieno olas dzeltenumu un nesaldinātu, stipru tēju. Samaisa un pasniedz atdzesētu. Vienai porcijai ņem 30 ml aveņu sīrupa, 1 olu, 100 ml stipras tējas.

Šokolādes tēja
Glāzē lej šokolādes sīrupu, pienu un nesaldinātu stipru tēju. Samaisa un pasniedz atdzesētu.
Viena porcijai ņem 30 ml šokolādes sīrupa, 200 ml piena un 100 ml stipras tējas.

Piparmētru dzēriens
Litrā verdoša ūdens ieber 1 – 2 ēdamkarotes cukura, 1/3 – 1/2 tējk. citronskābes, samaisa, lai izkūst. Tad pievieno 2 ēd.k. kaltētu piparmētru lapu, atdzesē, izkāš un lej glāzēs. Glāzēs ieliek pa ledus gabaliņam.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Priekš aukstajiem tējas dzērieniem jāgaida kāda karsta vasariņa ;
09.05.2008. plkst. 11:00
labs risinajums darza svetkiem
10.02.2008. plkst. 21:15
jā. tieši dārza svētkiem tādi dzērieni skaistās krāsās piestāv! ;)
06.02.2008. plkst. 22:25
Kādai jubilejai vai vasarā dārza svētkiem varētu noderēt.
06.02.2008. plkst. 07:22

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Katra alkohola molekula ir mazāka par metra miljardo daļu un sastāv no dažiem skābekļa, oglekļa un ūdeņraža atomiem

Pasākumi

Mūsdienu deja

Tā pati, ko zinātāji sauc par laikmetīgo deju
Tā pati, kas pamatā mūsdienu dejas izrādēm
Tā pati, kas skaista un veselīga ...