Nedaudz par tēju

Nedaudz par tēju

Tējas pagatavošanai var izvēlēties jebkādu tēju pēc vēlēšanās. Lai iegūtu dzidru, aromātisku, garšīgu tēju, ūdeni vāra pilnīgi tīrā tējkannā un tējas ekstraktu sagatavo fajansa vai porcelāna tējkanniņā.
teejkanninja.jpg - 4.17 KB

Tējkanniņu izskalo ar verdošu ūdeni, mitrā un karstā kanniņā ieber tēju un tējas lapiņām ļauj dažas minūtes uzbriest. Pēc tam pārlej verdošu ūdeni un atstāj uz 5-10 minūtēm ievilkties. Tējas ekstraktu pagatavo tikai tik daudz, cik tas vajadzīgs vienai reizei, jo uzglabājot izgaist aromāts un ekstrakts iegūst rūgtu, nepatīkamu piegaršu.

Tējas ekstraktu lej glāzē (apmēram 50g), papildina ar tikko vārītu ūdeni. Tējai jābūt dzidrai, brūnganā krāsā, aromātiskai, garšīgai un karstai. Atsevišķi pie tējas pasniedz cukuru, citrona šķēlītes vai augļu, ogu ievārījumu, sulas, pienu, saldu krējumu vai medu. Ja vēlas, pie tējas var pielikt arī alkoholiskus dzērienus (rumu, konjaku, vīnu u.tml.). Blakus pasneidz arī dažādas uzkodas.
afternoon_tea-large.jpg - 41.09 KB
Tējas pasniedz arī aukstas kā atspirdzinošu dzērienu. Tējai pievieno cukuru – uz 1 glāzi tējas 20 g cukura un atdzesē. Pasniedzot tējas glāzē liek citrona šķēlīti vai pielej augļu, ogu sulas (uz 1 glāzi tējas 50g sulas).

Ābolu tēja
Ābolu mizas, serdes: 5g
Ūdens: 1 glāze
Kaltētas, nedaudz apbrūninātas ābolu mizas liek aukstā ūdenī, uzvāra un atstāj 10-15 minūtes. Izkāš un pasniedz ar cukuru vai medu. Tāpat gatavi brūkleņu ziedu, piparmētru, zemeņu u.c. augu tējas.

Liepziedu tēja
Liepziedi: 5g
Ūdens: 1gl.
Liepziedus liek aukstā ūdenī, uzvāra, atstāj, lai ievelkas, un pasniedz.

Mežrozīšu tēja
Kaltēti mežrožu augļi: 15g
Cukurs: 15g
Citrons: pēc garšas
Ūdens: 1 gl.
Mežrožu augļus noskalo, liek aukstā ūdenī un vāra 10 minūtes. Tad atstāj 2 stundas ievilkties, izkāš un pasniedz karstu vai aukstu ar cukuru un citronu. Ja tēju gatavo no mežrožu augļiem bez sēklām (10g uz 1 gl. ūdens), tos vispirms saberž, pārlej ar verdošu ūdeni, vāra 10 minūtes un atstāj 1-2 stundas ievilkties. Izkāš un pasniedz.

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Matea
Vairāk par Matē var uzzināt un iegādāties šeit: www.matea.lv
03.03.2010. plkst. 13:41
Interesants fakts-Mate, kas pazistama ari ka Paragvajas teja, uzcelts piemineklis Urugvaja, kur ir vislielakais sis tejas paterins pasaule. Urugvaja mate teju dzer 85 procenti iedzivotaju. Skulpturu veido plauksta, kura tur kalabasu - kirbja mizas trauku, kura teju aplej, ar bambiliju - metalisku cauruliti ar sietinu, caur kuru to dzer.
05.04.2008. plkst. 18:21
Garšīgas un veselīgas ābolu un liepziedu.
26.02.2008. plkst. 14:35
vai IrLaiks vareetu varbuut mazliet piekaartot dzeerienu sadalju? citaadi pie citiem dzeerieniem ir samests gandriiz tas pats, kas pie bezalkaholiskajiem. man ljoti gribeetos, lai buutu kaa ar alu un viskiju :) vnk izdaliit atsevishkji, kas ir saistiits ar teeju, un atsevishkji kafiju ar kakao. citaadi to lapu ir pa daudz jau savaacies, bet mekleet ir pinjkjeriigi :)
18.01.2008. plkst. 15:17
vislabākā zaļā un piparmētru tēja :)
14.01.2008. plkst. 18:36

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 09. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Spiediens šampanieša pudelē aptuveni 3 reizes pārsniedz gaisa spiedienu automašīnas riepās

Pasākumi

Bijušie “Līvi” apvienojas “Leģionā” un izdod jaunu albumu

Grupa “Leģions”, kurā apvienojušies bijušie “Līvu” dalībnieki Aivars Brīze, Tomass Kleins, Vilnis Krieviņš un klāt pieaicinātie Eduards Glotovs (Remix) un Juris Kristons (Igo...