Kā dzert rumu

Kā dzert rumu

Rums ir bāra obligāts atribūts, kuru izmanto daudzos pasaules labākajos kokteiļos. Rumu vislabāk ir pasniegt glāzēs „old-fashioned” ar biezām sieniņām un vēl biezāku apakšdaļu, pie tam tas obligāti jāpasniedz ar ledu. Tāpat var pievienot gabaliņu citrona.

Rumu var jaukt ar gāzētiem dzērieniem, sīrupiem, augļu sulām. Kokteiļiem uz ruma bāzes bieži tiek izmantoti dekori: tie var būt papīra lietussardziņi, orhideju ziedi. Tāpat daži kokteiļi var tikt pasniegti ielieti kokosrieksta pusītē.

Rums lieliski kombinējas ar dažādām sulām, vislabāk ar citrusa sulām, tāpat tas lieliski iet kopā ar kokosriekstu pienu, sīrupiem, zilo liķieri. Tumšo rumu var pasniegt karstu, piemēram, groka sastāvā, kur tas tiek sajaukts ar cukuru, citrona sulu, kanēli un karstu ūdeni. Rumu, protams, var dzert arī tīrā veidā, nejaucot ne ar ko.
 

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
vilks
muļķibas,, Ledus nudien nav obligāts, Rums ir mans mīļākais dzēriens, vislabāk ar Ananāsu sulu vai kolu,, vai arī tīrā veidā,,
01.08.2013. plkst. 23:27

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kas ir terroir? Tas ir franču izteiciens, ar ko apzīmē unikalitāti vīnam, ko ražo no noteiktā zemes apgabalā audzētām vīnogām. Tas ietver vīnogu augšanas vidi – klimatu, augsni, augstumu utt. – tā rezultātā ietekmējot vīna raksturu. Terroir dēļ visi pasaules lieliskie vienas vīna darītavas vīni praktiski ir neatkārtojami

Pasākumi

Bauskas ģimeņu stiprināšanas un atbalsta projekta izvērtējums

Šodien Bauskā prezentēs Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas „Ģimeņu stiprināšanas un atbalsta” projektā paveikto. Trīs gadu laikā projekta speciālisti atbalstu snieguši vairāk...