Kā dzert rumu

Kā dzert rumu

Rums ir bāra obligāts atribūts, kuru izmanto daudzos pasaules labākajos kokteiļos. Rumu vislabāk ir pasniegt glāzēs „old-fashioned” ar biezām sieniņām un vēl biezāku apakšdaļu, pie tam tas obligāti jāpasniedz ar ledu. Tāpat var pievienot gabaliņu citrona.

Rumu var jaukt ar gāzētiem dzērieniem, sīrupiem, augļu sulām. Kokteiļiem uz ruma bāzes bieži tiek izmantoti dekori: tie var būt papīra lietussardziņi, orhideju ziedi. Tāpat daži kokteiļi var tikt pasniegti ielieti kokosrieksta pusītē.

Rums lieliski kombinējas ar dažādām sulām, vislabāk ar citrusa sulām, tāpat tas lieliski iet kopā ar kokosriekstu pienu, sīrupiem, zilo liķieri. Tumšo rumu var pasniegt karstu, piemēram, groka sastāvā, kur tas tiek sajaukts ar cukuru, citrona sulu, kanēli un karstu ūdeni. Rumu, protams, var dzert arī tīrā veidā, nejaucot ne ar ko.
 

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
vilks
muļķibas,, Ledus nudien nav obligāts, Rums ir mans mīļākais dzēriens, vislabāk ar Ananāsu sulu vai kolu,, vai arī tīrā veidā,,
01.08.2013. plkst. 23:27

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

1870.gadā ASV neapzināti eksportēja filokseru (sīku kukaini, kas nodara nopietnu kaitējumu vīnogu stādiem, uzbrūkot to saknēm) uz Eiropu, kur šis kukainis praktiski iznīcināja visus Eiropas vīna dārzus. Rezultātā visi Eiropas vīna dārzi bija spiesti pārstādīt amerikāņu vīnogu kultūru, kas ir imūni pret filokseru

Pasākumi

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iekārtojis restaurācijas darbnīcu

Muzeju nedēļas ietvaros Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbinieki priecājas par ilgi gaidītu notikumu – no jauna iekārtotajā muzeja restaurācijas darbnīcā pirmo reizi muzeja vēsturē...