Ābolu dzērieni

Ābolu dzērieni

Āboli ir augļi, kas ar cilvēces attīstību saistīti visciešāk un jau kopš vissenākajiem laikiem - ne tikai kā ēdamlieta, bet arī kā dzīves, mīlestības un auglības simbols. Āboli satur vairāk nekā 50 veselībai svarīgu vitamīnu, minerālvielu, aminoskābju un augļskābju.

Āboli ir visuniversālākie augļi, jo tos var izmanto pārtikā, kosmētikā, telpu dekorēšanā, dziedniecībā utt. Izmēģini kādu no šiem kokteiļiem!

Ābolu morss

Nepieciešamās sastāvdaļas ( 5 – 6 personām)
200 – 250 g āboli (skābā šķirne), ½ glāze cukurs, 1 l ūdens

Pagatavošana
Ābolus nomazgā, sagriež daiviņās, liek katlā, pārlej ar ūdeni, liek uz uguns un vāra 10 minūtes, pēc tam izkāš.
Gatavo novārījumu pārlej citā katlā, pieber cukuru, 1 – 2 minūtes vāra un atdzesē.

Ābolu kvass

Nepieciešamās sastāvdaļas (10 l)
1 ½ - 2 kg āboli, ¾ glāzes rozīnes, 4 glāzes cukurs, 20 – 30 g raugs, 10 l silts uzvārīts ūdens

Pagatavošana
Kvasu ieteicams gatavot no agrīnajām saldajām ābolu šķirnēm. Ābolus nomazgā, sagriež plānās daiviņās, ieliek lielā stikla vai māla traukā, pieliek rozīnes un uzber cukuru, pēc tam aplej ar siltu uzvārītu ūdeni.

Raugu saberž ar nelielu daudzumu cukura, iejauc sagatavotajā maisījumā un noliek siltā vietā uz 1 – 2 stundām.
Pēc tam kvasu izkāš caur marli, salej pudelēs, blīvi aizkorķē un noliek istabas temperatūrā nogatavināšanai.
Pēc 3 – 4 dienām kvass būs gatavs.

Vitamīnu dzēriens „Ābolītis”

Nepieciešamās sastāvdaļas
1/4 glāze ābolu sula, ¼ glāze apelsīnu sula, 2 tējk. citronu sula, 1 tējk. medus, ¼ glāze saldais krējums

Pagatavošana
Mikserī ielej medu, ābolu, apelsīnu un citronu sulu, saldo krējumu un labi sakuļ dzērienu. Pasniedz mazliet atdzesētu.

Deserta dzēriens „Ābolu krēms”

Nepieciešamās sastāvdaļas
1 ābols (skābās šķirnes), 1 citrons, ¾ glāzes auksts pasterizēts piens, 50 g biezpiens, 2 ēd. k. Cukurs

Pagatavošana

Ābolu nomazgā, sagriež daiviņās un ieliek mikserī, izspiež citrona sulu un ielej mikserī, pieliek biezpienu, pieber cukuru, pielej pienu un kuļ 1 minūti.
Dzērienu tūlīt pasniedz. Virsū var uzlikt putukrējumu.

Kokteilis „Rasas lāsīte”

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām)
3 glāzes ābolu sula, 3 citroni, 3 ēd.k. medus, 4 – 8 kubiņi pārtikas ledus

Pagatavošana
Mikserī ieliek medu, izspiestu citronu sulu, ābolu sulu un visu labi sakuļ. Pasniedzot kokteilim pieliek ledus gabaliņus.

Saldējuma dzēriens

Nepieciešamās sastāvdaļas
2 ēd.k. ābolu sula, 50 g augļu saldējums, 50 g konservēti augļi, 1/3 glāzes ābolu morss (skatīt recepti augstāk)

Pagatavošana
Augstā glāzē ieliek saldējumu, pielej ābolu sulu, pieliek konservētos augļus un pārlej ar ābolu morsu.
Saldējuma dzērienu nesamaisa.

Ābolu šerbets

Nepieciešamās sastāvdaļas

½ glāzes ābolu sula, 50 g augļu saldējums, ¼ glāze ķiršu sula

Pagatavošana
Glāzē vai pokālā ieliek saldējumu, pēc tam pielej mikserī samaisītu ābolu un ķiršu sulu. Šerbertu nesamaisa.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākais korķa koks pasaulē aug Portugālē. Tā raža dod aptuveni tonnu korķu, kas ir pietiekoši, lai izgatavotu korķus 100000 pudelēm

Pasākumi

Izstāde par Baigo gadu Latvijas vēsturē apskatāma Cēsu pilsētas domē

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā ceļojošo izstādi „Baigais gads”. Izstāde sniedz vispārēju priekšstatu par tajā laikā piedzīvoto, atspoguļo visu Baigā gada notikumu gaitu:...