Kādu labumu mums dod redīsu sula?

Kādu labumu mums dod redīsu sula?

Redīsi vislabāk aug mērenā klimata joslā. Baltos, sarkanos vai rozā dārzeņus ar balto, sulīgo mīkstumu audzē gan segtajās platībās, gan atklātā laukā.

Redīsi ir sakņaugi ar asu, rutkiem līdzīgu garšu. Izmanto nepāraugušus redīsus, kamēr tie mīksti. Uzturā izmanto gan redīsu saknes, gan lapiņas.

Augot un nobriestot, redīsos uzkrājas vērtīgi mikroelementi un vitamīni - C , B grupas vitamīni, karotīns. Tajos ir arī sinepju eļļa, kas redīsus aizsargā pret grauzējiem un citiem ienaidniekiem, bet cilvēkam ir teicams dezinficējošs līdzeklis, kas iedarbojas uz mutes gļotādu, mēli, kuņģi un zarnu traktu, iznīcinot kaitīgās baktērijas.

Redīsu sula stimulē zarnu peristaltiku, kavē akmeņu veidošanos nierēs, urīnpūslī un žultspūslī, pazemina holesterīna līmeni asinīs. Redīsu sula iznīcina baktērijas un sēnītes kuņģī un zarnu traktā, aktivizē nervu un galvas smadzeņu darbību, slimojot ar klepu un iesnām, veicina gļotu izdalīšanos. Redīsi palīdz attīrīt deguna dobumu, stimulējot gļotu izdalīšanos, dezinficē gļotādu un neļauj attīstieties infekcijām. Tā likvidē arī meteorismu, caureju aizcietējumus. Zarnās uzkrājušās baktērijas var veicināt meteorismu, kā arī caureju, zarnu sēnītes, piemēram, kandida, var izraisīt zarnās kairinājumu vai pat nopietnas saslimšanas.

Redīsu sulu var gatavot ne tikai no to saknēm, bet arī no lapām. Šo sulu lieto tikai kopā ar citu dārzeņu sulām, jo tā var radīt spēcīgu reakciju. Redīsu un burkānu sulu maisījums ļoti labvēlīgi ietekmē kuņģa gļotādas tonusu, bet vēl labāku efektu var gūt, ja to dzer stundas laikā pēc tam, kad izdzerts mārrutku un citronu sulas maisījums. Mārrutku sula šķīdina gļotas, bet redīsu sula tās izvada no organisma, atjauno gļotādu un to nomierina.

Redīsu uzglabāšanas termiņš ir visai ilgs, tāpēc varēsiet kārtīgi saņemties pirms izmēģināt šo „gardo” suliņu!

Komentāri (12)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
michele
Labdien lady kungs !!! Es īpaši aizdevums piedāvā € 6000 € 5.000.000 katrs ikviens varēs atmaksāt ar procentiem ir zems likmi 3% Mums ir personas, kas piedāvā aizdevumus starp personām, kam ir nopietna vajadzība pēc mazajiem uzņēmumiem, to vietējos aizdevumus un aizdevumus starptautiskie cilvēki apkārt. pasaule. Mums nav nécessitons daudzus dokumentus. Aizdevuma taisnīgu un godīgu un uzticamu. Kontaktinformācija E-pasts: michele.tilman10@mail.ru
13.08.2015. plkst. 17:09
michele
Labdien lady kungs !!! Es īpaši aizdevums piedāvā € 6000 € 5.000.000 katrs ikviens varēs atmaksāt ar procentiem ir zems likmi 3% Mums ir personas, kas piedāvā aizdevumus starp personām, kam ir nopietna vajadzība pēc mazajiem uzņēmumiem, to vietējos aizdevumus un aizdevumus starptautiskie cilvēki apkārt. pasaule. Mums nav nécessitons daudzus dokumentus. Aizdevuma taisnīgu un godīgu un uzticamu. Kontaktinformācija E-pasts: michele.tilman10@mail.ru
13.08.2015. plkst. 17:09
Pamēģiniet : sarīvēts liels baltais redīss + 1 biezpiena paciņa + majonēze + daudz, daudz sīki sagrieztu lociņu. Nedaudz sāls, nedaudz eļļas. Makten jestri tas viss samaisīts lieliski garšo un atsvaidzina, kad viss pierastais apnicis vai nauda iet uz beigām./studentiem, pensionāriem,ha /
02.06.2012. plkst. 19:47
veikalaa peerkamie nav nekaadi. ne taa asuma, ne garshas, tikai skats ka tas ir rediis
10.06.2010. plkst. 12:35
meitene
nesen Rimi iegādājos sveramos redīsus-nu garša ne kāda! pilnīgi nekāda.Tik koši sarkani-bet bezgaršaini:)
05.03.2010. plkst. 14:53

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2016. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Speyer muzejā (Vācijā) ir izstādīta 1600 gadus veca vīna pudele

Pasākumi

Izrāde "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam."



„Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam” līdzinās brīvai improvizācijai,
kurā skatītājs būs iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši
kļūt par...