Kafijas kokteiļi

Kafijas kokteiļi

„Vecam kungam viena kafijas tase tas pats, kas vecai mājai jaunas stenderes – tā viņu stiprina un notur taisni:, tā teikts kādā franču sakāmvārdā. 18.g.s franču diplomāts Taleirāns, raksturojot kafiju, teicis, ka tai jābūt „melnai kā velnam, karstai kā ellei, īstai kā eņģelim un saldai kā mīlai”.

Tieši tāpēc mēs šoreiz parunāsim par garšīgiem un saldiem kokteiļiem, kas veidoti uz kafijas bāzes.

Mandeļu kafija
Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 1 tējk. cukurs
  • 6 tējk. aprikožu kauliņi
  • liķieris Amaretto
  • 125 ml (1/2 krūzītes) karsta, svaigi gatavota kafija
  • putukrējums
  • 1 ējk. grauzdētas mandeļu skaidiņas

Pagatavošana
Cukuru liek ugunsizturīgā stikla traukā, pievieno Amaretto un aprikožu kauliņus. Pielej kafiju. Pasniedz ar putukrējumu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Cafe Alexander
Nepieciešamās sastāvdaļas

  • sasmalcināts ledus
  • 6 tējk. stipra, melna, atdzesēta kafija ar cukuru pēc garšas
  • 6 tējk. kakao
  • 8 tējk. brendijs
  • 6 tējk. atdzesēts krējums ar augstu tauku saturu
  • šokolādes skaidiņas

Pagatavošana
Sasmalcināto ledu tiek šeikerī. Pievieno kafiju, kakao, brendiju un krējumu. Samaisa, lej glāzē. Pirms pasniegšanas virsū pārkaisa šokolādes skaidiņas.

Ķeltu kafija

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 1 tējk. cukurs
  • 6 tējk. īru viskijs
  • 125 ml (1/2 krūzītes) svaigi pagatavota karsta kafija
  • 6 tējk. krējuma ar augstu tauku saturu

Pagatavošana
Cukuru liek ugunsizturīgā glāzē, pievieno viskiju. Pielej kafiju. Kafijā iemērc karotīti, lai to sasildītu, tad uzmanīgi uz karotes lej krējumu, lai tas pārklātu kafiju.

Cafe de Olla
( 6 personām)
Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 90 g grauzdēts cukurs
  • 5 cm kanēļa skaidiņas
  • 4 krustnagliņas
  • 60 g (2/3 krūzītes) stipri grauzdētas maltas kafijas

Pagatavošana
Uzkarsē 1 l (4 krūzītes) ūdens ar cukuru, kanēli un krustnagliņām, ik pa brīdim apmaisot, līdz cukurs izkusis, uzvāra. Noņem no uguns un pievieno kafiju. Ļauj ievilkties, tad atkal uzvāra. Noņem no uguns. Traukam uzliek vāku un siltā vietā ļauj nosēsties biezumiem. Pasniedz keramikas krūzēs vai bļodiņās.

Cafe Brulot
(4 personām)
Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 4 krustnagliņas
  • citrona miziņa
  • apelsīna miziņa
  • ½ kanēļa stienītis
  • 3 tējk. cukurs
  • 60 ml (1/4 krūzīte) brendijs
  • 500 ml (2 krūzītes) karsta, svaigi pagatavota kafija

Pagatavošana
Bļodā liek krustnagliņas, citrona un apelsīna miziņu, kanēli un cukuru. Kausā karsē brendiju, aizdedzina un ielej bļodā. Maisa, līdz cukurs izkusis. Lēnām, nepārtraukti maisot, pielej karstu kafiju. Ar kausu lej sakarsētās tasēs un pasniedz.

Jamaikas kafija
Nepieciešamās sastāvdaļas

  • ledus gabaliņi
  • 185 ml stipra, melna atdzesēta kafija
  • 60 ml tumšais rums
  • 6 tējk. krējums ar augstu tauku saturu
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana
Augstā glāzē ieliek dažus ledus gabaliņus. Krūzē sajauc atdzesēto kafiju un rumu. Maisījumu uzlej ledum. Virsū liek putotu krējumu un pārkaisa ar maltu muskatriekstu. Pasniedz kopā ar salmiņu.


Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Kāzu Bārmenis
Beidzot ir kāda lappuse kur var pasmelties idejas kokteiļiem uz kāzām!Paldies Tev irlaiks.lv
05.06.2008. plkst. 16:58
Paldies par receptēm. Mājās obligāti mēģināšu pagatavot. Manā ģimenē visiem garšo kafija
16.05.2008. plkst. 12:34
aaa super tik daudz garšīgas rezeptes, jāskrien ātrāk uz darbu, lai var izprintēt :D un brīvdienās jāpamēģina :)
16.05.2008. plkst. 08:22

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmā ASV komerciālā vīna darītava tika dibināta 1823.gadā un atradās Missūri

Pasākumi

THE TIGER LILLIES PAPILDINA POSITIVUS FESTIVĀLA PROGRAMMU

Reiz jau viesojušies Latvijā pirms pāris gadiem, provokatīvie briti atgriežas, lai uzstātos šā gada Positivus festivālā Salacgrīvā un iepriecinātu daudzus savas daiļrades cienītājus....