Bole – šīs vasaras ballīšu karaliene

Bole – šīs vasaras ballīšu karaliene

Bole ir dzēriens, kas paredzēts lielam viesu skaitam, tā lieliski iederēsies jebkurā vasaras ballītē.

Boles pagatavot var jebkurā sezonā, taču priekšrocība ir vasarai un rudenim, jo šī veida kokteiļu pagatavošanā izmanto augļus un ogas.

Piedāvājam dažas boles receptes, kuras vajadzētu izmēģināt jau šajā vasarā!

Arbūza bole

1 liels arbūzs, 1 pudele dzirkstošā vīna, ledus

Arbūzam nogriež aptuveni ceturto daļu, izgrebj mīkstumu. Aptuveni trešo daļu no mīkstuma sasmalcina un liek atpakaļ no mizas izveidotajā bļodā. Pievieno sasmalcinātu ledu un īsi pirms pasniegšanas pārlej ar vīnu.

Šampanieša bole

1 pudele vīna, 1 pudele portvīna, pudele šampanieša, ½ ananāsa vai 3 – 4 apelsīni, 400 g cukura, 1/6 l ūdens

No cukura un ūdens izvāra sīrupu, to atdzesē un ielej boles traukā. Pieliek šķēlēs sagrieztu ananāsu, pielej vīnu un portvīnu. Boles traukam uzliek vāku, noliek trauku uz ledus. Pirms pasniegšanas bolei pielej atdzesētu šampanieti.

Ābolu boleUntitled 16.jpg - 88.54 KB


10 lieli, sulīgi āboli, 2 citroni, 400g cukura, 2 pudeles baltvīna, 250g ruma, 1 pudele (0,33l) minerālūdens vai ½ pudeles šampanieša

Ābolus nomizo, izņem serdes. Tos sagriež šķēlītes, saliek boles traukā, apkaisa ar cukuru un pārlaista ar citronu sulu. Boles trauku uz dažām stundām noliek aukstā vietā. Pirms pasniegšanas pielej rumu, vīnu un minerālūdeni vai šampanieti.

Dārza ogu bole


400g upeņu, 400g zemeņu, 200g jāņogu, 200g aveņu, 1 citrons, 1l ledus, 6 ēd.k. cukura, 100ml melnā balzāma, 2 pudeles šampanieša

Ogas notīra. Zemenes sagriež četrās daļās. Ogas saber boles traukā,, uzkaisa cukuru, pievieno balzamu un sakrata. Glabā vēsumā 1 stundu, lai atsulojas. Pirms pasniegšanas boles traukā ielej šampanieti, pievieno šķēlēs sagrieztu citronu, pēc 15 minūtēm pievieno ledu. Pirms pasniegšanas rotā ar jāņogu ķekariem.

Zemeņu boleUntitled 14.jpg - 47.16 KB


1 ½ kg zemeņu, 2 pudeles pussaldā baltvīna, 1 pudele šampanieša, 500 g cukura, nedaudz ruma

Nomazgātas zemenes nosusina sagriež četrās daļās, liek boles traukā un apkaisa ar cukuru. Pēc 1 – 2 stundām aplej ar vīnu un rumu. Noliek vēsā vietā uz vairākām stundām. Pirms pasniegšanas pielej šampanieti un boles trauku uzliek uz ledus.

Apelsīnu un citronu bole

3 apelsīni, 3 citroni, 6 persiki, 300g cukura, 2 pudeles sarkanvīna, 1 pudele minerālūdens (0,33l), 150g konjaka, 0,5 l apelsīnu sulas, 20g citrona mizu

Apelsīnus un citronus noloba un sagriež ripiņās. Persikus sagriež gabaliņos. Sagatavotus augļus saliek boles traukā un pārkaisa ar cukuru. Pielej sarkanvīnu, minerālūdeni un apelsīnu sulu. Citrona miziņai nogriež balto kārtiņu, miziņu sagriež mazos gabaliņos un pievieno bolei. Noliek vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pievieno konjaku.

Boli ieteicams dzert labā kompānijā un lieliskā garastāvoklī.

Komentāri (7)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
dd
priekš 19 gadu jubelejas vaig ko labāku :D ,
20.04.2013. plkst. 14:45
ezis
apelsini,citroni , aboli, 07 šņabis , 2 šampanieši
09.06.2012. plkst. 23:51
liepiņa
Man ar garšo boles! Ar zemenēm un dzirkstošo šampanieti boles garša ir superīga!
13.07.2008. plkst. 21:03
jā garda viņa ir..
13.07.2008. plkst. 17:40
Jā bērniem arī ar Spraitu-supergardi...
13.07.2008. plkst. 11:22

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Līdz pat 17.gadsimta vidum Francijas vīndari neizmantoja korķus. Tā vietā viņi pudeles aizdarīja ar eļļā piesūcinātām lupatām

Pasākumi

Agileras koncerta biļešu īpašnieki, uzrādot biļeti, visu gadu bez maksas var iekļūt Club Essential

Estrādes zvaigznes Kristinas Agileras Rīgas koncerta jaunais datums pēc mākslinieces menedžmenta teiktā tiks noskaidrots nākamā gada sākumā. Koncerts ar visai lielu iespējamību notiks...