Zemeņu dzērieni

Zemeņu dzērieni

Krušons „Saturns”

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 l dzēriena)
½ kg zemenes, ¼ kg cukurs vai pūdercukurs, ½ glāzes vārīts ūdens, 2 l sausais baltvīns, 1 – 2 pudeles minerālūdens vai 1 pudele šampanietis

Pagatavošana
Zemenes pārlasa un atdala kauslapiņas, noskalo, ļauj ūdenim notecēt, ieliek dziļā traukā, apkaisa ar cukuru vai pūdercukuru, aprasina ar vārītu ūdeni un noliek uz 2 – 3 stundām ledusskapī. Pēc tam pielej sauso baltvīnu un atkal noliek aukstā vietā uz 1,5 – 2 stundām.
Pirms pasniegšanas pielej minerālūdeni vai šampanieti un viegli izmaisa.

Zemeņu punšs

Untitled 2.jpg - 59.57 KBNepieciešamās sastāvdaļas
1/3 glāze zemeņu sula, 2/3 glāzes sausais baltvīns vai šampanietis

Pagatavošana
Punša glāzē vai pokālā ielej zemeņu sulu un baltvīnu vai šampanieti. Punšā var ielikt 2 – 3 zemenes un 1- 2 kubiņus pārtikas ledu.

Zemeņu dzēriens ar pienu

Nepieciešamās sastāvdaļas
2 – 3 ēd.k. zemeņu sīrups, ¾ glāzes auksts piens, ¼ glāze auksts vārīts ūdens

Pagatavošana
Glāzē ielej aukstu pienu, pielej zemeņu sīrupu, aukstu vārītu ūdeni un izmaisa.
Dzērienu tūlīt pasniedz.

Zemeņu dzēriens ar olas dzeltenumu

Nepieciešamās sastāvdaļas
3 ēd.k. zemeņu sula, ½ glāze auksts kefīrs, 1 olas dzeltenums, 10 g putukrējums, 2 – 3 kubiņi pārtikas ledus

Pagatavošana
Šeikerī iesit olas dzeltenumu, ielej zemeņu sulu un aukstu kefīru, pieliek ledus kubiņus, pēc tam samaisa, lai maisījumu labi saputotu.
Dzērienu izkāš glāzē vai pokālā un virsū liek putukrējumu.

Zemeņu – šokolādes dzēriens

Untitled 4.jpg - 36.56 KBNepieciešamās sastāvdaļas ( 4 personām)
½ glāzes konservētas zemenes vai 2 ēd.k. zemeņu ievārījums, 20 – 30 g sarīvēta šokolāde, ½ l piens, 3 – 4 tējkarotes cukurs

Pagatavošana
Sarīvētai šokolādei uzlej pienu, pieber cukuru, liek uz uguns un uzsilda. Pēc tam noņem no uguns, atdzesē, pieliek zemenes vai ievārījumu un rūpīgi samaisa. Dzērienu pasniedz atdzesētu.

Gāzētais zemeņu kokteilis

Nepieciešamās sastāvdaļas
 1 ēd.k. zemeņu sīrups, 50 g piens vai piena saldējums, ½ glāzes gāzēts ūdens

Pagatavošana
Mikserī ieliek saldējumu, pielej zemeņu sīrupu un gāzētu ūdeni un kuļ 1 – 2 minūtes.
Kokteili pasniedz atdzesētā traukā. To var pasniegt, liekot klāt pārtikas ledus kubiņus.

Kokteilis „Zeltene”

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām)
½ glāze zemeņu sula, ½ glāze jāņogu sula, ½ glāze aveņu sula, ½ glāze piens, 3 olu dzeltenumi, 4 ēd.k. cukurs

Pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz maisījums kļūst balts, pieej verdošu pienu, ātri samaisa un atdzesē.
Pēc tam, ātri maisot, pēc kārtas pielej zemeņu, jāņogu un aveņu sulu.
Kokteili pasniedz atdzesētu vai arī tam pieliek pārtikas ledus gabaliņus.
Šo kokteili var gatavot arī mikserī. Šim nolūkam mikserī iesit olu dzeltenumus, ieber cukuru, pielej pienu, sulas un pēc tam visu kopā labi sakuļ.

Zemeņu fizs

Untitled 6.jpg - 42.99 KBNepieciešamās sastāvdaļas

2 ēd.k. zemeņu sula, 1 citrons, 1 olas baltums, 2 kubiņi pārtikas ledus, ½ glāze gāzēts ūdens

Pagatavošana
Šeikerī iesit olas baltumu, ielej zemeņu sulu, citronu sulu, pieliek ledus kubiņus un maisa 2 minūtes, lai maisījumu labi saputotu. Pēc tam izkāš glāzē vai pokālā un pielej gāzētu ūdeni. Dzērienu tūlīt pasniedz.

Zemeņu flips

Nepieciešamās sastāvdaļas
2 ēd.k. zemeņu sīrups, 2 tējk. citronu sīrups, 1 olas dzeltenums, ½ glāze auksts piens, 10 g putukrējums

Pagatavošana
Mikserī iesit olas dzeltenumu, ielej zemeņu un citronu sīrupu, auksto pienu un labi sakuļ. Dzērienu pārlej glāzē vai pokālā un virsū liek putukrējumu.

Spēkavīru kokteilis

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām)
1 glāze zemeņu sula, 2 glāzes auksts rūgušpiens vai kefīrs, 2 tējk. pūdercukurs, 4 kubiņi pārtikas ledus

Pagatavošana

Mikserī vai šeikerī ielej zemeņu sulu un aukstu rūgušpienu vai kefīru, pieber pūdercukuru un labi samaisa. Pasniedzot kokteili, pieliek pa ledus gabaliņam.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Spiediens šampanieša pudelē aptuveni 3 reizes pārsniedz gaisa spiedienu automašīnas riepās

Pasākumi

Rīgas svētkus apmeklējuši vairāk nekā 120 000 cilvēku

Rīgas svētkus pagājušās nedēļas nogalē no 15. līdz 17.augustam apmeklējuši vairāk nekā 120 000 cilvēku, liecina pasākumu organizatoru veiktie aprēķini....